Віталій Кличко: Київрада виділила 9 гектарів столичної землі для створення зелених зон

Tool items

Київрада виділила 9 гектарів столичної землі для створення зелених зон, аби унеможливити їх забудову. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив після засідання Київської міської ради.

«Київ – одне з найзеленіших міст Європи. І ми повинні зберігати цей статус. А також – робити все можливе, щоб місць для відпочинку киян ставало більше. Тому сьогодні депутати виділили 9 гектарів столичної землі для створення зелених зон – скверів і парків. – Аби їх не забудували», – пояснив Віталій Кличко.

Так, зокрема, надали у користування «Київзеленбуду» земельну ділянку площею 4,05 га для утримання, обслуговування та експлуатації парку «Вербовий гай» вздовж Дніпровської Набережної, ділянку площею 0,82 га для утримання, обслуговування та експлуатації парку між вулицею Андрія Малишка та проспектом Броварським від вулиці Будівельників у Дніпровському районі. А також ділянки площею 0,1 та 0,19 га – для утримання, обслуговування та експлуатації скверу на проспекті Повітрофлотському,11-13 у Солом’янському районі міста.

Разом з тим, надали «Київзеленбуду» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки площею 0,38 га, яка використовується як зелені насадження по вулиці Боричів Тік, 17,19,21 у Подільському районі, ділянки площею 0,1 га по вулиці Ризькій, 57-г, у Шевченківському районі, ділянки площею 0,31 га по вулиці Краківській, 11 у Дніпровському районі, ділянки площею 2,2 га між провулком Попова та вулицею Агрегатною в Оболонському районі, ділянки площею 0,1 га по вул. Бориса Гмирі, 10/40 у Дарницькому районі, ділянки площею 0,5 га біля будинків на просп. Свободи, 26а та 28 до просп. Свободи, 24б у Подільському районі столиці.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про продаж земельної ділянки на вул. Бориспільській, 13 у Дарницькому районі м. Києва ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (381127271)
  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про внесення змін до Переліку та персонального складу постійних комісій Київської міської ради ІХ скликання
  • Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва» у 2024 році
  • Про окремі питання передачі у власність та/або користування земельних ділянок комунальної власності у місті Києві фізичним особам та юридичним особам, які перебувають під прямим або опосередкованим контролем фізичних чи юридичних осіб російської федерації
  • Про затвердження міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2025-2027 роки
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ГЛОБАЛ ФАЙНЕНШАЛ ХОЛДІНГС" земельної ділянки для експлуатації та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов'язаною з отриманням прибутку на Дніпровській набережній, 7 у Дніпровському районі міста Києва