Юлія Симуніна: Київ долучився до Міжнародної акції «16 днів проти насильства»

Tool items

Київ долучився до Міжнародної акції «16 днів проти насильства», яка щорічно розпочинається 25 листопада та триває до 10 грудня включно. Вона має на меті привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, а також наголошує на важливості боротьби з ними.

За словами депутатки Київської міської ради Юлії Симуніної, проведення таких акцій є вкрай необхідним у сучасному суспільстві, оскільки важливо, щоб проблема насильства не замовчувалась, тому потрібно створювати нові механізми протидії цьому явищу.

«Сьогодні, як і завжди, ми повинні пам'ятати, що лише об'єднавшись у велику команду, ми зможемо подолати таке явище, як насильство. Депутатський корпус Київської міської ради завжди підтримує міські цільові програми, направлені на захист мешканців Києва, які постраждали від насильства. Я впевнена, що наше місто вже стає прикладом для інших у питанні боротьби з ним, тому ми і надалі будемо впроваджувати нові програми та інструменти для остаточного подолання цього явища та вирішення цього питання», – зазначила Юлія Симуніна.

Депутатка додала, що дати початку та завершення акції «16 днів проти насильства» невипадкові – вони охоплюють вісім важливих дат: починаючи від 25 листопада – Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок, до 10 грудня – Міжнародного дня прав людини. Це зроблено задля привернення уваги до проблем насильства та будь-яких проявів дискримінації.

Юлія Симуніна додала, що із нагоди початку міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» у сквері імені Котляревського 25 листопада було встановлено міні-скульптуру «Дерево допомоги», яке символізує об’єднання зусиль у боротьбі з насильством.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».
  • Про внесення змін та доповнень до Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 та Положенням про постійні комісії Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 29.02.2024 № 7796/7837
  • Про затвердження Угоди про підготовку кредитного фінансування
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки»
  • Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва» у 2024 році
  • Про продаж на земельних торгах земельних ділянок (або права оренди на них) на вул. Петра Вершигори у Дніпровському районі м. Києва (615734949)
  • Про внесення змін та доповнень до Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 №3135/3176 та Положення про постійні комісії Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 29.02.2024 № 7796/7837
  • Про внесення змін до Порядку здійснення компенсації за послуги у сфері фізичної культури та спорту, які надаються спортивними клубами міста Києва
  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»