Віталій Кличко: В столиці у вихідні дні почне працювати великий Центр вакцинації від COVID-19

Tool items

У столиці, на базі Міжнародного Виставкового Центру, в вихідні дні почне працювати великий Центр вакцинації від COVID-19. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«У Києві, як і в інших регіонах країни, триває вакцинація від COVID-19. Завтра, 29 травня, на базі Міжнародного Виставкового Центру почне працювати великий Центр вакцинації від COVID-19. Це – приклад взаємодії соціально відповідального бізнесу з містом. І я дякую власникам виставкового центру братам Ткаченкам за їх позицію і бажання допомогти місту та державі в боротьбі з коронавірусом, – сказав Віталій Кличко. – У Центрі вакцинації, в вихідні дні, щеплення вакциною CoronaVac робитимуть киянам, які зареєструвалися у додатку «Дія». Вакцину надає, нагадаю, Міністерство охорони здоров’я», – додав мер.

Він повідомив, що загалом у столиці вже вакцинували понад 113 тисяч людей. Це переважно – медики, соціальні працівники, вчителі, залучені до проведення ЗНО, паралімпійці та маломобільні громадяни. Вони отримали щеплення вакцинами, які раніше надало Міністерство охорони здоров’я: Covishield, CoronaVac, Pfizer та AstraZeneca. На сьогодні всі дози для первинної вакцинації використані. І триває ревакцинація.
Віталій Кличко зазначив, що 25 травня столиця отримала чергову партію вакцини CoronaVac. 20 640 доз будуть використані для щеплення паралімпійців, правоохоронців, працівників санаторно-курортних закладів та киян, які записалися в лист очікування через додаток «Дія». Він також повідомив, що в Києві на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги районів працюють 98 додаткових стаціонарних пунктів щеплення, а також 15 мобільних бригад. У них працюють медики, що пройшли спеціальну підготовку. Також місто вже підготувало ще 10 мобільних бригад для роботи на платформі Pfizer. – Вони розпочнуть вакцинацію, як тільки в Україні з’явиться ця вакцина у необхідній кількості.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 16.05.2024 № 465/8431 «Про внесення змін до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і
  • Про продаж земельної ділянки на вул. Бориспільській, 13 у Дарницькому районі м. Києва ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (381127271)
  • Про схвалення Концепції відновлення та підвищення енергетичної стійкості міста Києва (Розподілена когенерація)
  • Про внесення змін до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 20.01.2022 № 4175/4216
  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про встановлення орендної плати за користування нежитловими приміщеннями на вулиці Богатирській, 30 (корпус 4, літ. Д; корпус 6, літ. Е) державному закладу «Український медичний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи Міністерства охорони здоров’я України»
  • Про створення тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з вивчення питань, пов’язаних з аналізом ефективності фінансово-господарської діяльності роботи комунальних підприємств - керуючих компаній з обслуговування житлового фонду районів м. Києва
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 14 грудня 2023 року № 7531/7572 «Про бюджет міста Києва на 2024 рік»
  • Про реорганізацію комунального підприємства «АВТОТРАНСПОРТНИК» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) шляхом перетворення у комунальну організацію «АВТОТРАНСПОРТНИК» Київської міської ради
  • Про передачу громадянці Волковій Антоніні Леонідівні у приватну власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на вул. Холодноярській, 13 у Солом'янському районі міста Києва (425270505)