Перевірки в метро стосувалися роботи ПАТ «Київметробуд» із субпідрядниками, а не столичної підземки

Tool items

13 травня та 14 травня, представники Київської міської прокуратури та головного управління Державної фіскальної служби України провели обшуки у адміністрації «Київського метрополітену». Про це під час прес-конференції повідомив начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Запити стосувалися діяльності ПАТ «Київметробуд» щодо будівництва метро на Виноградар. Зокрема, запитувалися договірні документи з ТОВ «Емпоріум бетон», ТОВ «Скайбуд», ТОВ «Завод автоштамп», ТОВ «Максісофт» та інші. Таких договорів у підприємства не може бути за законодавством, оскільки йдеться про відносини підрядника з субпідрядниками, тобто третіми особами.

Метрополітен надав представникам міської прокуратури та ГУ ДФС копії договорів між КП «Київський метрополітен» та ПАТ «Київметробуд».

Надали навіть ті документи, що уже направляли за запитами раніше.

«Інакше ніж політикою це назвати не можна», – сказав начальник київського метрополітену Віктор Брагінський.

Він наголосив, що метрополітен відкритий до співпраці та підтримує нульову толерантність до корупції. Підприємство проходить всі передбачені законодавством планові та позапланові перевірки та аудити.

Працівники метро забезпечують безперешкодний доступ до всіх приміщень. А звітність публікується на сайті метрополітену.

«Можу запевнити, що ми на одному боці з усіма структурами проти корупції. І тільки підтримуємо об'єктивну роботу щодо її викорінення!» – підсумував керівник підземки.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про продаж земельної ділянки на вул. Бориспільській, 13 у Дарницькому районі м. Києва ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (381127271)
  • Про схвалення Концепції відновлення та підвищення енергетичної стійкості міста Києва (Розподілена когенерація)
  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (243285611)
  • Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель (567753378)
  • Про поновлення товариству з обмеженою відповідальністю БУДІВЕЛЬНІЙ КОМПАНІЇ «КРОУН» договору оренди земельної ділянки від 07 листопада 2003 року № 78-6-00125 (зі змінами) для будівництва житлового будинку з прибудованими нежитловими приміщеннями на просп. Оболонському (біля будинку № 30) в Оболонському районі м. Києва
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельної ділянки в постійне користування для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 83 кварталу Межигірського лісництва в Оболонському районі міста Києва (617684138)
  • Про здійснення запозичення до бюджету міста Києва шляхом залучення кредиту Європейського інвестиційного банку у 2024 році