Віталій Кличко про обшуки на комунальних підприємствах: Це – тиск на столичну владу і придушення місцевого самоврядування

Tool items

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу і придушенням місцевого самоврядування. А також особистим тиском на нього.

«Що стосується подій навколо міської влади. Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть в махрові часи Януковича! Вриваються на комунальні підприємства, додому до їх керівників. Це якісь нальоти» – сказав Вітаілй Кличко. 
 
Він зазначив, що тільки за останніх два дні обшуки відбулися в «Київзеленбуді», в КП «Спецжитлофонд», у «Киїавтодорі», в «Київському інституті земельних відносин», «Київміськсвітлі». А також – у департаментах земельних ресурсів і соціальної політики. 
 
«Сьогодні, о шостій ранку, увірвалися додому до головного архітектора Києва. Приходили додому і до голови виконкому партії «УДАР». Шукають корупцію? Як блискавично і масово знайшлися якісь «справи», що не витримують жодної правової критики. Я завжди акцентував на тому, що в нашій роботі нульова толерантність до корупції. І міська влада завжди відкрита і співпрацює в цьому напрямку з правоохоронними органами, – наголосив мер. – Насправді те, що відбувається, – це тиск на столичну владу і придушення місцевого самоврядування. Тиск на мене особисто! І скажу, з чим він пов'язаний. Бо Київ вивчає питання про запровадження виконкомів. – Коли громада і управління містом не залежать від вказівок і волі Банкової. І цього дуже не хочуть. Не хочуть, щоб Києвом керував мер, обраний киянами, а не призначений центральною владою казачок», – підкреслив Віталій Кличко.
 
Мер Києва пояснив, що це і стало причиною розгортання брудної кампанії – з обшуками, потоками брехні і маніпуляціями, спробою дестабілізувати роботу міської влади.
 
«У таких випадках звертаються до гаранта Конституції щодо забезпечення дотримання законності. Але тут зрозуміло, що такі дії схвалені на найвищому рівні, – сказав мер столиці. – Я звертаюся до правоохоронних органів. Коли ви виконуєте чиїсь накази і доручення, – злочинні накази, і ви це знаєте, – пам’ятайте, що рано чи пізно доведеться відповідати за законом! Тому не треба так брутально його порушувати. А  тим, хто хоче мене, так би мовити, «потренувати», скажу: я тренувався ще, коли ви в школу ходили. Тому перебуваю у відмінній формі. І підкреслю, я переконаний: такі дії щодо міської влади не залишаться без уваги і оцінки наших міжнародних партнерів. Бо про яку демократію і місцеве самоврядування ми можемо говорити? Цей «серіальчик» не покращує імідж України, як європейської держави. Сценарій – непрофесійний, треба коригувати», – додав Віталій Кличко. 
 

 

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про продаж земельної ділянки на вул. Бориспільській, 13 у Дарницькому районі м. Києва ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (381127271)
  • Про схвалення Концепції відновлення та підвищення енергетичної стійкості міста Києва (Розподілена когенерація)
  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (243285611)
  • Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель (567753378)
  • Про поновлення товариству з обмеженою відповідальністю БУДІВЕЛЬНІЙ КОМПАНІЇ «КРОУН» договору оренди земельної ділянки від 07 листопада 2003 року № 78-6-00125 (зі змінами) для будівництва житлового будинку з прибудованими нежитловими приміщеннями на просп. Оболонському (біля будинку № 30) в Оболонському районі м. Києва
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельної ділянки в постійне користування для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 83 кварталу Межигірського лісництва в Оболонському районі міста Києва (617684138)
  • Про здійснення запозичення до бюджету міста Києва шляхом залучення кредиту Європейського інвестиційного банку у 2024 році