Ліцей в Києві носитиме імʼя легендарного комбата-азовця Олега Мудрака

Tool items

Спеціалізовану школу №193 з поглибленим вивченням української мови та літератури в Подільському районі перетворено на ліцей, який відтепер носитиме ім’я загиблого  майора, командира 1-го батальйону оперативного призначення полку «Азов» Олега Мудрака.

Таке рішення сьогодні, 13 червня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання ухвалено 68 депутатами.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, з такою ініціативою виступили трудовий колектив закладу освіти, побратими та родичі загиблого Героя.

«Це рішення вшановує пам'ять загиблого Захисника Олега Мудрака. Це приклад служіння українському народові та надзвичайного подвигу, сили духу та незламності людини. Війна почалася для Олега у 2014 році, але ні запеклі бої, ні облога «Азовсталі», ні катування у полоні не похитнули його віри в Перемогу, яку він залишив по собі усім нам. Це приклад для поколінь, наша невимовна шана Герою», – наголосила Вікторія Муха.

Нагадаємо, що Олег Мудрак з позивним «Сухарь» пройшов полон в Оленівці, та був повернутий в результаті масштабного обміну полоненими. Від отриманих поранень та тортур серце Олега зупинилось на 36-му році життя. Його прах був розвіяний побратимами над Дніпром.

Фото з відкритих джерел.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Президента України щодо вжиття невідкладних заходів спрямованих на визволення українських військовополонених із російського полону
  • Про звернення Київської міської ради до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури
  • Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2024–2026 роки
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 14 грудня 2023 року № 7531/7572 «Про бюджет міста Києва на 2024 рік»
  • Про надання одноразової матеріальної допомоги киянам-Захисникам та Захисницям України, які отримали поранення на територіях на яких ведуться бойові дії
  • Про надання Київському фаховому коледжу архітектури, будівництва та управління земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівель закладів освіти на вул. Стадіонній, 2/10 у Солом'янському районі міста Києва (621394461)
  • Про відмову громадянину Сухецькому Олексію В'ячеславовичу у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на вул. Заливній (Замивній), 33-ж у Голосіївському районі міста Києва (566401309)
  • Про передачу громадянину Чуксіну Ігорю Валерійовичу у приватну власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на вул. Залужній, 29 у Голосіївському районі міста Києва (742961279)
  • Про впорядкування питань щодо діяльності інспекторів з благоустрою в місті Києві
  • Про внесення змін до таблиці № 1 до додатка 5 до рішення Київської міської ради від 23.06.2011 №242/5629 «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві»