Віталій Кличко зустрівся з очільниками Світового Конгресу Українців

Tool items

Україна має докласти всіх зусиль, аби стати членом ЄС та НАТО. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з очільниками Світового Конгресу Українців, що відбулася у Києві. У ній, зокрема, взяли участь Президент Світового Конгресу Українців Павло Ґрод, віце-президент СКУ з операційних питань Зенон Потічний, виконавчий директор СКУ Марія Купріянова, директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук та політичний радник Світового Конгресу Українців Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

«У мене ніколи не було і немає сумнівів, що майбутнє України – в спільноті демократичних націй. Я ніколи не змінював свого переконання – Україна має бути членом ЄС та НАТО. Російська агресія, якій наша держава протистоїть вже понад сім років, – це ще одне свідчення того, що доцільно і необхідно, аби Україна стала повноправним членом НАТО», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва також наголосив, що українська влада має активніше протидіяти пропаганді й інформаційним маніпуляціям з боку російського агресора.

«Пріоритетом державної політики має стати протидія російському «зомбуванню» й маніпуляціям, які, на жаль, мають прояви і всередині нашої країни, і за її межами. Російська Федерація виділяє величезні суми, щоб впливати на свідомість людей. Це дуже небезпечна і потужна зброя, і ми всі маємо докласти зусиль, аби якомога ефективніше і системніше протидіяти таким спробам», – сказав Віталій Кличко.

У відповідь Президент Світового Конгресу Українців Павло Ґрод зазначив, що така протидія є також одним із завдань конгресу.

«Ми мусимо підвищити рівень політичної зрілості громад у багатьох країнах. Так сталося, що українські громади в Північній Америці та Австралії є більш незалежними в цьому контексті і згуртованими. І можуть доносити свою думку до очільників своєї держави. Натомість, деякі громади, наприклад, в Європі досить слабко впливають на суспільну думку щодо України та її перспектив членства в ЄС та НАТО», – сказав Павло Ґрод.

Серед інших завдань СКУ він назвав визнання Голодомору українців у світі, лобіювання інтересів України і донесення правди про історію України і її сьогодення.

«Ми готові надавати підтримку – фахову, фінансову та інформаційну, аби світ відкривав для себе справжню історію нашої держави, а не спотворену нашими ворогами. Але це має відбуватися на рівні держави. Дуже багато етнічних українців, що живуть закордоном, хотіли б долучитися і готові допомагати», – наголосив Павло Ґрод.

На зустрічі мер Києва та очільники Світового Конгресу Українців також обговорили питання залучення іноземних інвестицій в економіку української столиці та можливість залучення фахівців із української діаспори для вирішення багатьох питань – від боротьби з корупцією до реалізації реформ.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про запровадження щорічного міського конкурсу «Мистецькі Горизонти»
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 14 грудня 2023 року № 7531/7572 «Про бюджет міста Києва на 2024 рік»
  • Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2024–2026 роки
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7124/7165 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки в електронній формі щодо
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про реорганізацію вечірньої середньої школи ІІ-ІІІ ступенів № 4 м. Києва шляхом приєднання до Ліцею № 176 імені Мігеля де Сервантеса Сааведри Дніпровського району м. Києва
  • Про включення до Переліку першого типу частини нежитлової будівлі комунальної власності територіальної громади міста Києва
  • Про визнання таким, що втратило чинність рішення Київської міської ради від 27 жовтня 2022 року № 5481/5522 «Про деякі питання реалізації рішення Київської міської ради від 18 червня 2009 року № 627/1683 «Про деякі питання реалізації Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» в умовах воєнного стану