У Києві відзначили найкращих представників гастрономічного туризму: журі та народне голосування обрали 36 переможців у 12 номінаціях

Tool items

У Києві пройшло вручення першої туристичної гастрономічної премії Kyiv Food Travel Awards-2021. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Навіть в умовах пандемії туристична галузь Києва продовжує розвиватися і покращуватися. Ці нагороди – додаткова популяризація міста та гастротуризму. Але також – ще одне свідчення того, що наш гастрономічний туризм дуже різноманітний. У місті можна спробувати практично усі національні кухні – від азіатських до американської та мексиканської. Водночас ми можемо запропонувати величезний вибір страв української кухні, яка є самобутньою та може приємно здивувати іноземних гостей», – зазначила Марина Хонда.

Участь у заході взяли представники КМДА, депутати Київської міської ради, представники туристичного та ресторанно-готельного бізнесу.

Журі та народне голосування обрало 36 переможців у 12 номінаціях.

У номінації «Гастрономічний гід»:
Пані Олена;
Міла Боско;
Роман Загорняк.

У номінації «Гастрономічна туристична компанія»:
Kyivfest;
ЕтноСвіт;
Friends Wine Travel$.

У номінації «Найгостинніша гастрономічна локація»:
Равликова ферма Jiffy farm;
Лавка традицій;
Солом’янська броварня.

У номінації «Найгостинніший ресторан»:

100 років тому вперед;
Глек;
Стейк-хаус «Наживо».

У номінації «Найгостинніший ресторан національної кухні»;
Positano;
Citronelle;
Ой, мамо. Це було в Тбілісі;

У номінації «Ресторан з соціальною програмою»:
Veterano Pizza;
Cafe 21.3;
Musafir;

У номінації «Найгостинніший шеф-кухар»:
Євген Клопотенко;
Марко Черветті;
Павло Ярмоленко;

У номінації «Гастрономічний захід року»:

Вулична їжа на Арт-заводі «Платформа»;
Всі. Свої.;
День Андріївського узвозу;

У номінації «Гастрономічний маршрут»:
«Смачний Київ»;
Екскурсія «Кавовий Київ»;
Гастротур «Смаки Київщини»;

У номінації «Гастрономічні майстер-класи»:
Сільпо: Академія смаку;
гастрономічний майстер-клас «Як смакує Старий Заповіт»;
гастрономічний майстер-клас «Смачна Скандинавія»;

У номінації «Київський напій»:
Сидр Berryland Cidery;
Медоварня «Медовий Спас»;
Вишнівка від крафтової дистелерії «Геньо та Вовкулака»;

У номінації «Київська страва»;
Київське сухе варення;
Київська перепічка;
Котлета по-київськи з ресторану Chicken Kyiv.

Довідка. Туристична гастрономічна премія «Kyiv Food Travel Awards» започаткована Управлінням туризму та промоцій КМДА спільно з ГС «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму». Метою премії є популяризація туристичної сфери міста Києва та Київського регіону, промоція гастрономічного та подієвого туризму в місті Київ.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30.05.2024 № 471/8437 «Про питання надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва у місті Києві в умовах воєнного стану»
  • Про внесення змін до таблиці № 1 до додатка 5 до рішення Київської міської ради від 23 червня 2011 року №242/5629 «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві»
  • Про внесення змін до Порядку організації та проведення недержавних масових заходів релігійного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру в місті Києві
  • Про скасування рішення Київської міської ради від 9 лютого 2023 року № 5977/6018 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 21 липня 2016 року № 786/786 "Про затвердження Положення про конкурсний відбір кандидатур на посади керівників суб'єктів господарювання комунального сектора економіки в місті Києві" (зі змінами і
  • Про поділ земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:88:014:0033 на вул. Мрії, 12-Є у Шевченківському районі міста Києва і зміну цільового призначення земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:88:014:0061 та її передачу в оренду ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УПРАВЛЯЮЧА КОМПАНІЯ «ДІМ СЕРВІС 1» для будівництва,