![](https://kmr.gov.ua/sites/default/files/honda.jpeg)
Tool items
У Києві пройшло вручення першої туристичної гастрономічної премії Kyiv Food Travel Awards-2021. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.
«Навіть в умовах пандемії туристична галузь Києва продовжує розвиватися і покращуватися. Ці нагороди – додаткова популяризація міста та гастротуризму. Але також – ще одне свідчення того, що наш гастрономічний туризм дуже різноманітний. У місті можна спробувати практично усі національні кухні – від азіатських до американської та мексиканської. Водночас ми можемо запропонувати величезний вибір страв української кухні, яка є самобутньою та може приємно здивувати іноземних гостей», – зазначила Марина Хонда.
Участь у заході взяли представники КМДА, депутати Київської міської ради, представники туристичного та ресторанно-готельного бізнесу.
Журі та народне голосування обрало 36 переможців у 12 номінаціях.
У номінації «Гастрономічний гід»:
Пані Олена;
Міла Боско;
Роман Загорняк.
У номінації «Гастрономічна туристична компанія»:
Kyivfest;
ЕтноСвіт;
Friends Wine Travel$.
У номінації «Найгостинніша гастрономічна локація»:
Равликова ферма Jiffy farm;
Лавка традицій;
Солом’янська броварня.
У номінації «Найгостинніший ресторан»:
100 років тому вперед;
Глек;
Стейк-хаус «Наживо».
У номінації «Найгостинніший ресторан національної кухні»;
Positano;
Citronelle;
Ой, мамо. Це було в Тбілісі;
У номінації «Ресторан з соціальною програмою»:
Veterano Pizza;
Cafe 21.3;
Musafir;
У номінації «Найгостинніший шеф-кухар»:
Євген Клопотенко;
Марко Черветті;
Павло Ярмоленко;
У номінації «Гастрономічний захід року»:
Вулична їжа на Арт-заводі «Платформа»;
Всі. Свої.;
День Андріївського узвозу;
У номінації «Гастрономічний маршрут»:
«Смачний Київ»;
Екскурсія «Кавовий Київ»;
Гастротур «Смаки Київщини»;
У номінації «Гастрономічні майстер-класи»:
Сільпо: Академія смаку;
гастрономічний майстер-клас «Як смакує Старий Заповіт»;
гастрономічний майстер-клас «Смачна Скандинавія»;
У номінації «Київський напій»:
Сидр Berryland Cidery;
Медоварня «Медовий Спас»;
Вишнівка від крафтової дистелерії «Геньо та Вовкулака»;
У номінації «Київська страва»;
Київське сухе варення;
Київська перепічка;
Котлета по-київськи з ресторану Chicken Kyiv.
Довідка. Туристична гастрономічна премія «Kyiv Food Travel Awards» започаткована Управлінням туризму та промоцій КМДА спільно з ГС «Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму». Метою премії є популяризація туристичної сфери міста Києва та Київського регіону, промоція гастрономічного та подієвого туризму в місті Київ.