У Київраді у роковини загибелі вшанували пам'ять Захисника України, депутата Сергія Ільницького

Tool items

У Київраді встановили пам'ятну дошку на честь Захисника України, полковника, депутата Сергія Ільницького, який загинув 22 серпня 2023 року на Донеччині. 

Як зазначила депутатка Київської міської ради Марина Порошенко, Сергій Ільницький понад 20 років віддав служінню українській армії. 

«Сергій був не просто професійним військовим – він був мужнім воїном та командиром, якого дуже поважали й шанували підлеглі. Він просто не уявляв, як можна відсиджуватися в тилу, коли на твою країну нападають. Тому фактично з перших днів російської агресії у 2014 році він разом із сином пішов на службу до Добровольчого Українського Батальйону і вирушив боронити український Донбас. Продовжив захищати Україну і за часів повномасштабного російського вторгнення. Торік звістка про загибель нашого колеги Сергія приголомшила всіх, оскільки надзвичайно боляче втрачати справді щирих та відданих своїй справі людей», – розповіла Марина Порошенко.

Син Сергія Ільницького Владислав, який разом зі своїм батьком захищав Україну від рук російського ворога наголосив: «Ми з батьком билися разом на різних фронтах не за медалі, не за гроші та соціальні гарантії, ми билися за Україну. Він надзвичайно сильно любив свою державу, і віддав цій державі все». 

Довідка. Сергій «Сокіл» Ільницький був першим заступником командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша, командиром загону «Південь» УДА у складі 28-ої ОМБр.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про затвердження змін до Порядку часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами, основний вид діяльності яких 81.10 «Комплексне обслуговування об'єктів», та
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельних ділянок у постійне користування для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 45 кварталу Святошинського лісництва у Святошинському районі міста Києва (593444841)
  • Про передачу ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» земельної ділянки в оренду для розміщення, експлуатації та обслуговування комплектної трансформаторної підстанції у мікрорайоні Жуляни у Солом'янському районі міста Києва (688453955)
  • Про відмову громадянці Шостак Ларисі Василівні у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для колективного садівництва на вул. Лінія 3 (Марка Черемшини), 50, 50а (СТ «Освіта») у Дніпровському районі міста Києва (528901060)
  • Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель (345352970)
  • Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель (421532767)