Віталій Кличко: Місто намагатиметься зробити навчання школярів максимально в очному форматі

Tool items

Місто намагатиметься зробити навчання школярів максимально в очному форматі. В умовах воєнного стану пріоритетом столичної влади лишається безпека кожного учасника освітнього процесу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час серпневої конференції освітян, що відбулася у столичній мерії.

Новий навчальний рік у закладах освіти Києва розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня наступного року. До 950-ти закладів підуть загалом 372 тисячі учнів та вихованців. Зокрема, до садочків – майже 58 тисяч дітей. У школах навчатиметься 281 тисяча учнів.

«Готуючись до початку навчання треба пам’ятати, що в умовах воєнного стану нашим пріоритетом є безпека кожного учасника освітнього процесу – і учнів, і вчителів та всіх, хто забезпечує процес навчання. Для цього місто впроваджує комплексну програму «Створення безпечного освітнього середовища». У межах програми «Муніципальна охорона» столиці забезпечує фізичну охорону всіх закладів загальної середньої освіти. Усі освітні установи Києва за рахунок міського бюджету обладнані тривожними кнопками та перебувають під цілодобовою пультовою охороною. Також впроваджуємо системи відеонагляду та охоронної сигналізації. Встановлюємо високошвидкісний інтернет. Щодо укриттів – у закладах освіти столиці укриття загально можуть вмістити 317 тисяч людей. За останніх 2 роки ми збільшили місткість укриттів в освітніх закладах на 94 тисячі місць. В укриттях встановлюють резервне освітлення, резервні джерела струму, системи вентиляції та інше необхідне обладнання. Працює Wi-Fi. Будуємо і нові споруди подвійного призначення із захисними можливостями. Так, у 2024 році на це в міському бюджеті передбачили майже 1,5 мільярди гривень», – розповів Віталій Кличко.

Він підкреслив, що крім будівництва і облаштування укриттів, важливим для столичної влади є також відновлення пошкоджених ворожими атаками закладів освіти. Від початку повномасштабної війни в Києві були пошкоджені 149 закладів: 55 садочків, 81 школа, 2 позашкільних заклади освіти, 6 закладів профтехосвіти, 4 коледжі та 1 вищий навчальний заклад. Із них тільки в минулому навчальному році – 54 заклади. Загалом уже відновили 109 об’єктів (тобто 73%). Тривають роботи ще на 40 об’єктах.

«Попри щоденні виклики воєнного часу, освітяни Києва зуміли зробити навчання гнучким, різноманітним і цікавим для дітей. Освіта Києва не тільки функціонує, а й розвивається. За це, за ваш професіоналізм і відданість своїй місії, вам велика подяка! Цього навчального року місто намагатиметься зробити навчання школярів максимально в очному форматі. Вірю, що педколективам вдасться це забезпечити», – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва побажав всім учасникам навчального процесу успішного, цікавого і безпечного навчального року.

Також кращим освітянам столиці він вручив подяки Київського міського голови.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про затвердження змін до Порядку часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами, основний вид діяльності яких 81.10 «Комплексне обслуговування об'єктів», та
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки
  • Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки (кадастровий номер 8000000000:79:013:0003) для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Антоновича, 50 у Голосіївському районі міста Києва (382547486)
  • Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок, які перебувають в користуванні ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВАЛЕНТИНА-92» на вул. Табірній, 46/48-В у Шевченківському районі м. Києва, та внесення змін до договору оренди земельної ділянки від 28 грудня 2021 року за № 2845 (702232638)
  • Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель (457536227)
  • Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель (375332699)
  • Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель (750881532)