Минулого тижня столичним метро скористалися понад 4,3 мільйона пасажирів, із яких 960 тисяч – пільговики

Tool items

Минулого тижня столичним метро скористалися понад 4,3 мільйона пасажирів, із яких 960 тисяч – пільговики. Про це інформує КП «Київський метрополітен». 

На підприємстві проходять планові роботи з утримання інфраструктури, зокрема за цей період замінили 30 шпал та 38 брусів. Крім того, триває плановий  капітальний ремонт ескалатора № 2 на станції «Вокзальна». 

Водночас через недотримання пасажирами правил користування трапляються зупинки ескалаторів. Так, із різних причин минулого тижня відбулася 91 зупинка ескалаторів. Зокрема, 4 рази пасажири зупиняли ескалатор ручкою «стоп» без необхідності, 49 – для уникнення травмування, 31 – через потрапляння особистих речей. Підприємство закликає бути обачними та дотримуватися правил поведінки. 

Інтервали руху поїздів у будні, в години пік становлять орієнтовно 3–4 хвилини, а у міжпікові – 6:00–6:30 хвилин. У вихідні дні час очікування поїзда складає 6–7 хвилин. Звертаємо увагу, що рух поїздів «синьою» лінією здійснюється між станціями «Героїв Дніпра» – «Либідська», а між станціями «Теремки» – «Деміївська» працює «човниковий» рух поїздів з інтервалом 13 та 17 хвилин, залежно від напрямку руху.
Детально про режим роботи за посиланням: http://metro.kyiv.ua/node/7290.

Окрім того, столичний метрополітен працює і як укриття: вчора під час чергової масованої ракетної атаки на Київ на його станціях укривалися майже 52 000 людей, із яких 4500 – діти.

Нагадаємо, що у вестибюлі станції метро «Золоті ворота» відкрилась виставка дитячих малюнків «Що для мене означає Україна?». Переглянути експозицію можна до 16 вересня.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про затвердження змін до Порядку часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами, основний вид діяльності яких 81.10 «Комплексне обслуговування об'єктів», та
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки