У столиці презентували культурно-мистецький проєкт «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія. Місце сили»

Tool items

У столичному культурному кластері «Краків» відбулася презентація культурно-мистецького проєкту «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія. Місце сили». Про це повідомила заступниця голови КМДА, депутатка Київської міської ради Ганна Старостенко.

 «Щасливі обличчя дітей – це найважливіше, заради чого ми всі працюємо. Немає нічого більш ефективного для їхнього розвитку, ніж творчість і можливість активно долучитися до культури й мистецтва. Проєкт «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія. Місце сили» став яскравим зразком культури без бар’єрів. Він дійсно є унікальним і багатовимірним. Бажаю успіхів усім, хто створював його: і дорослим, і дітям. Лише спільними зусиллями ми дійсно зможемо створити «суспільство для всіх», – зауважила Ганна Старостенко під час презентації проєкту.

Також вона зазначила, що діяльність інклюзивного креативного простору в Києві масштабується. Йдеться про дитячі інклюзивні медіастудії в культурних кластерах і реабілітаційних центрах для осіб з інвалідністю. Завдяки одночасному використанню засобів культури та мистецтва, інклюзивних мистецьких практик та арттерапевтичних інструментів діти – безпосередні учасники проєкту – включені в суспільне життя столичної громади. Вони відкрили для себе нові форми творчої самореалізації, отримали унікальний досвід і рівні можливості для особистісного розвитку, підвищили самооцінку, розвинули комунікативні якості та стали більш відкритими суспільству.

Участь у презентації взяли діти та їхні батьки, представники влади, організацій, що опікуються питаннями людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, родин Захисників і Захисниць України.

«ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія. Місце сили» – це унікальний кроссекторальний проєкт, що поєднав одразу сім секторів культури та мистецтва: культурні та креативні індустрії, аудіовізуальне, аудіальне, візуальне, перформативне та сценічне мистецтво, літературну справу, культурну спадщину із соціальною та освітньою сферами. За три місяці діти встигли відвідати безліч креативних воркшопів, творчих майстер-класів, психотренінгів, репетицій, зйомок і звукозаписів тощо. У результаті вони створили шість різнопланових аудіовізуальних творів із перекладом українською жестовою мовою, які поширюватимуться засобами медійного простору.

Проєкт спрямований на розвиток безбар’єрності в українському суспільстві та його культурі, працював над забезпеченням соціальної адаптації, інтеграції, підтримки й відновленням ментального здоров’я дітей.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про затвердження змін до Порядку часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами, основний вид діяльності яких 81.10 «Комплексне обслуговування об'єктів», та
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки