У столиці стартує пілотний проєкт «Територія безбар'єрності» для ветеранів російсько-української війни, які втратили зір

Tool items

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка стартує пілотний проєкт «Територія безбар'єрності», спрямований на підвищення доступності будинків та території біля будинків для ветеранів російсько-української війни, які втратили зір. 

У рамках обговорення проєкту було проведено виїзні наради у трьох районах міста Києва за участі Уповноваженої Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Лесі Петрівської, депутатки Київської міської ради Олесі Зубрицької, консультанта з питань безбар'єрного середовища, ветеранів, які втратили зір, представників районних державних адміністрацій, керуючих районних компаній, благоустрою та КП ШЕУ.

Як зазначила Леся Петрівська, ініціатором проєкту «Територія безбар'єрності» є ветеран, директор БО «БФ «Побачимо перемогу» Владислав Єщенко, який втратив зір під час ліквідації боєприпасів на Донбасі.

«Проєкт «Територія безбар'єрності» має на меті створення безбар'єрних маршрутів, які з'єднують житлові будинки ветеранів з ключовими об'єктами інфраструктури, такими як зупинки громадського транспорту, магазини, аптеки тощо. Наразі у проєкті залучено п’ять ветеранів з втратою зору, які проживають у різних районах столиці, а саме Святошинському, Деснянському, Голосіївському та Дніпровському. Розпочато процес детального аналізу існуючих маршрутів. Розробляються дорожні плани дій щодо їх адаптації для незрячих. Надалі РДА спільно з балансоутримувачами та профільними департаментами будуть реалізувати напрацювання задля забезпеченням безпеки та безбар’єрності цих просторів. І цей проєкт не під одного ветерана, як це може здаватися на перший погляд, створення доступних маршрутів буде зручним для кожного мешканця кожного району», – наголосила Леся Петрівська.

Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю додала, що на приклад обрізку гілок дерев, які заважають безперешкодно пересуватись тротуаром, буде реалізовано оперативно, а складні інфраструктурні рішення потребуватимуть більше часу та додаткового фінансування.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про затвердження змін до Порядку часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами, основний вид діяльності яких 81.10 «Комплексне обслуговування об'єктів», та
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки