Київ здійснює заміну пошкодженого енергообладнання та розробляє Концепцію енергетичної безпеки

Tool items

У Києві розробляють проєкт Концепції енергетичної безпеки міста, що включатиме низку технічних рішень для захисту та підвищення ефективності роботи теплоенергетичного комплексу. Вона базуватиметься на досвіді, що вже впроваджений у містах Європи і має доведену практичну ефективність. Відповідне доручення щодо розробки документу та подання його на розгляд Київради у двомісячний термін надав Київський міський голова Віталій Кличко.

«В умовах війни та ризиків ракетних атак ми працюємо над тим, щоб об’єкти енергетики та система життєзабезпечення міста стала більш стійкою та захищеною, передбачала більш оперативні та раціональні алгоритми реагування на аварійні ситуації, можливість використання альтернативних джерел палива – біогаз, біомаса, побутові відходи, водень тощо. Модернізація та нові технології є необхідною складовою у процесі відновлення зруйнованих об’єктів», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час виступу на пленарному засіданні сесії Київради.

Він зауважив, що концепція базуватиметься на принципі розподіленої когенерації, коли виробництво електроенергії та тепла перебуває ближче до місця споживання.

«Технологічні комплекси для виробництва тепла доцільно більш рівномірно розподілити в різних зонах Києва. Це дозволить знівелювати масштаби аварійної ситуації в разі пошкодження, оскільки основні потужності не будуть зосереджені в одному чи кількох місцях. Крім того, йдеться про можливість оперативного перепідключення та заміщення теплоджерел. Впровадження таких рішень за допомогою сучасного надійного обладнання підвищить ефективність роботи у два й більше разів, що матиме позитивний економічний ефект», – сказав Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що київські фахівці орієнтуються на європейський та світовий досвід, а також візію авторитетних міжнародних партнерів, із якими місто має плідну співпрацю.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30.05.2024 № 471/8437 «Про питання надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва у місті Києві в умовах воєнного стану»
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».
  • Про безоплатне прийняття з державної власності до комунальної власності територіальної громади міста Києва окремого індивідуально визначеного майна
  • Про передачу громадянину Саржицькому Володимиру Олександровичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Чорничній, 2-а (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДІВНИЧИЙ КООПЕРАТИВ «ВІКТОРІЯ») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (496273709)
  • Про передачу громадянину Кирилову Павлу Валентиновичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Підбірній, 2 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДІВНИЧИЙ КООПЕРАТИВ «ВІКТОРІЯ») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (392721044)
  • Про передачу громадянину Савінову Володимиру Миколайовичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Чорничній, 3 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДІВНИЧИЙ КООПЕРАТИВ «ВІКТОРІЯ») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (506127465)
  • Про поновлення акціонерному товариству «ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ» договору на право тимчасового користування землею на умовах оренди від 18 червня 1999 року № 69-5-00024 для експлуатації та обслуговування будинку відділення № 5394 банку на вул. Вадима Гетьмана, 26-а у Солом'янському районі м. Києва (340576892)