Леся Петрівська: Впровадження європейських сучасних практик дозволить підвищити рівень доступності та безбарʼєрності міста

Tool items

З метою забезпечення комплексного підходу до реалізації проєктів з розвитку транспортної інфраструктури Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська взяла участь у засіданні робочої групи «Київська майстерня міста» та обговорила питання підвищення доступності окремих об’єктів, а також облаштування віденських зупинок. 

До обговорення також долучились: представники профільних департаментів КМДА, комунальних установ, експерти з доступності та активісти.

За словами Лесі Петрівської, соціальна інклюзія неможлива без забезпечення рівних можливостей для всіх мешканців.

«У всьому світі обмеження мобільності є серйозною перешкодою для інклюзивного розвитку міст. Київ не є винятком, і тому особливо зараз в умовах війни питання доступності та безбарʼєрності є пріоритетом. Зокрема сьогодні під час нашої зустрічі обговорили питання щодо облаштування віденських зупинок, а саме підняття проїжджої частини асфальту в межах зупинки трамвая. У Києві є незначна кількість локацій на яких їх можна облаштувати, тому зараз у процесі обговорень ми прагнемо напрацювати нові технологічні рішення. Вивчаємо іноземний досвід та плануємо впроваджувати найкращі європейські практики», – наголосила Леся Петрівська. 

Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю додала, що крім цього, спільно з колегами обговорили комплексну схему організації дорожнього руху з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та впровадженням велосипедної інфраструктури на вулиці Гарматній. Дане питання потребує додаткового доопрацювання.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30.05.2024 № 471/8437 «Про питання надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва у місті Києві в умовах воєнного стану»
  • Про внесення змін до таблиці № 1 до додатка 5 до рішення Київської міської ради від 23 червня 2011 року №242/5629 «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві»
  • Про внесення змін до Порядку організації та проведення недержавних масових заходів релігійного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру в місті Києві
  • Про скасування рішення Київської міської ради від 9 лютого 2023 року № 5977/6018 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 21 липня 2016 року № 786/786 "Про затвердження Положення про конкурсний відбір кандидатур на посади керівників суб'єктів господарювання комунального сектора економіки в місті Києві" (зі змінами і
  • Про поділ земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:88:014:0033 на вул. Мрії, 12-Є у Шевченківському районі міста Києва і зміну цільового призначення земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:88:014:0061 та її передачу в оренду ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УПРАВЛЯЮЧА КОМПАНІЯ «ДІМ СЕРВІС 1» для будівництва,