У столиці розширили коло осіб, діти яких, не будучи зареєстрованими в Києві, мають право здобувати дошкільну освіту в комунальних закладах за рахунок бюджету міста

Tool items

У столиці розширили коло осіб, діти яких, не будучи зареєстрованими в Києві, мають право здобувати дошкільну освіту в комунальних закладах за рахунок бюджету міста.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 23 листопада, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 80 депутатами.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Зубрицька, діти Захисників і Захисниць, які у різний час, і до тепер, борються за свободу та незалежність України, незалежно від місця реєстрації, повинні рівноцінно отримувати додаткові соціальні гарантії.

«Наразі діти учасників антитерористичної операції, які не зареєстровані в місті Києві, мають право здобувати дошкільну освіту в комунальних закладах за рахунок коштів бюджету міста Києва. Проте такого права до сьогодні не мають діти, батьки яких брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, діти поранених учасників Революції Гідності, героїв Небесної сотні, загиблих Захисників і Захисниць та тих, що перебуває у полоні або зник безвісти. Тому необхідно відновити справедливість та розширити коло осіб, діти яких, не будучи зареєстрованими у столиці, мають право здобувати дошкільну освіту за рахунок бюджету міста. Прийняття такого рішення – це один  зі способів висловлення нашої подяки і підтримки Героям та їх сім’ям за те, що ми з вами досі продовжуємо жити у вільному від російського ярма Києві», – розповіла Олеся Зубрицька.

Депутатка подякувала кожному та кожній, хто ризикуючи своїм життям і здоров'ям захищає нашу країну від ворога.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про проведення перевірки належного виконання умов договорів оренди, позички та охоронних договорів укладених щодо комунального майна територіальної громади міста Києва, здійснення контролю за використанням такого майна, орендарем чи користувачем (позичальником) якого є релігійні організації (об’єднання), керівний центр (управління) яких