Київська міська рада звернулась до Верховної ради України з проханням прискорити та забезпечити прийняття законопроєктів щодо підвищення безпеки учасників дорожнього руху

Tool items

Київська міська рада звернулась до Верховної ради України з проханням прискорити та забезпечити прийняття трьох законопроєктів №4594, №3023, №5798 щодо підвищення безпеки учасників дорожнього руху.

Таке звернення було підтримано сьогодні, 18 травня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 66 депутатами.

Звернення передбачає прохання прискорити та забезпечити прийняття законопроєктів:

№4594 «Про внесення змін до статті 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо розширення повноважень інспекторів із паркування для захисту інтересів осіб з інвалідністю)»; 

№3023 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів)»;

№5798 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі суспільства у заходах контролю за безпекою дорожнього руху та дотриманням правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів».

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, протягом останніх років у столиці стрімко зростає кількість учасників дорожнього руху – це призводить до збільшення інтенсивності трафіку на дорогах.

«Наразі низький рівень безпеки дорожнього руху обумовлений, серед іншого, і низьким рівнем дорожньої дисципліни його учасників. Особливої уваги потребує розв’язання проблем дотримання прав осіб з інвалідністю. Тому одним з пріоритетів має бути створення суспільного середовища рівних можливостей для осіб з інвалідністю. На жаль, у суспільстві ще досі немає усвідомлення, що вимога виокремити на паркувальному майданчику місце для людини з інвалідністю – це не проста формальність. Недобросовісні водії продовжують паркуватись на місцях визначених для осіб з інвалідністю. Тому розширення повноважень інспекторів з паркування в частині розгляду справ про зупинку авто на цих місцях дозволить більш дієво розв'язувати зазначену проблему та знизить її гостроту для суспільства», – повідомив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради розповів, що також ВРУ необхідно остаточно врегулювати права та обов’язки водіїв портативних електричних транспортних засобів.

«Крім цього, у Верховній Раді України перебуває на розгляді проєкт Закону України, норми якого спрямовані на посилення контролю за безпекою дорожнього руху. Це можливо шляхом залучення учасників дорожнього руху, громадян та активних представників громадянського суспільства до роботи щодо контролю за безпекою дорожнього руху та правилами зупинки, стоянки, паркування сучасних технічних засобів», – додав Володимир Бондаренко.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про продаж земельної ділянки на вул. Бориспільській, 13 у Дарницькому районі м. Києва ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (381127271)
  • Про схвалення Концепції відновлення та підвищення енергетичної стійкості міста Києва (Розподілена когенерація)
  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (243285611)
  • Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель (567753378)
  • Про поновлення товариству з обмеженою відповідальністю БУДІВЕЛЬНІЙ КОМПАНІЇ «КРОУН» договору оренди земельної ділянки від 07 листопада 2003 року № 78-6-00125 (зі змінами) для будівництва житлового будинку з прибудованими нежитловими приміщеннями на просп. Оболонському (біля будинку № 30) в Оболонському районі м. Києва
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельної ділянки в постійне користування для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 83 кварталу Межигірського лісництва в Оболонському районі міста Києва (617684138)
  • Про здійснення запозичення до бюджету міста Києва шляхом залучення кредиту Європейського інвестиційного банку у 2024 році