Віталій Кличко про 2022 рік: У Києві перейменували вже 237 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим

Tool items

2022 рік став роком великої дерусифікації Києва. Починаючи із серпня, в столиці перейменували вже 237 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, підбиваючи підсумки про те, як жив і працював Київ у 2022 році, та опублікував відповідні відео в своїх соцмережах.

«2022 рік можна назвати роком великої дерусифікації Києва. Столиця «змиває» з себе символи та нагадування про російську й радянську ідеологію. Так, починаючи з серпня 2022 року в Києві перейменували вже 237 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим. Зокрема, бульвар Дружби Народів тепер носить назву бульвара імені фундатора української армії Миколи Міхновського. А вулиця Московська стала вулицею імені Князів Острозьких», – зазначив Віталій Кличко у дописі до відео, яке оприлюднив у соцмережах.

Утім, не тільки вулиці столиці повернули свої історичні чи отримали нові назви. Навесні біля колишньої Арки дружби народів, яка тепер має назву Арка свободи українського народу, демонтували радянську бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 році «на честь возз’єднання України з росією».

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про затвердження змін до Порядку часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами, основний вид діяльності яких 81.10 «Комплексне обслуговування об'єктів», та
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ'ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для експлуатації скверу на вул. Рахманінова, 22 у Святошинському районі міста Києва (471448969)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ'ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для облаштування, утримання та експлуатації зелених насаджень (скверу) на просп. Леоніда Каденюка у Дніпровському районі міста Києва (477445347)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ'ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для створення, утримання та експлуатації зелених насаджень загального користування на вул. Вишгородській, 24-26/2 в Оболонському районі міста Києва (453446160)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ'ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельних ділянок у постійне користування для створення, утримання та експлуатації зелених насаджень загального користування на вул. Івашкевича Ярослава, 1-3 в Оболонському районі міста Києва (244470428)
  • Про внесення змін до Переліку та персонального складу постійних комісій Київської міської ради ІХ скликання