У Подільському районі вулицю Орську перейменовано на честь Василя Мови

Tool items

У Подільському районі вулицю Орську перейменовано на честь Василя Мови.

У Київській міській раді зазначили, що у травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Орську до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами. 

Назва вулиці Орська походить від назви російського міста Орськ в Оренбурзькій області. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 4 749 голосів, набрала пропозиція – Василя Мови. Нова назва запропонована на честь відомого українського кубанського письменника, поета, драматурга, прозаїка, мемуариста, перекладача Василя Семеновича Мови (Лиманського).

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Орської на Василя Мови.

Нагадаємо, зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про проведення перевірки належного виконання умов договорів оренди, позички та охоронних договорів укладених щодо комунального майна територіальної громади міста Києва, здійснення контролю за використанням такого майна, орендарем чи користувачем (позичальником) якого є релігійні організації (об’єднання), керівний центр (управління) яких