Кияни отримуватимуть сповіщення у разі погіршення якості атмосферного повітря у місті у застосунку «Київ Цифровий»

Tool items

Користувачі застосунку «Київ Цифровий» мають можливість підписатися на отримання повідомлень про високий рівень забрудненості повітря у столиці. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник міського голови Петро Оленич.

«Продовжуємо розвивати інформаційний напрямок у Київ Цифровий. Щоб отримувати сповіщення та рекомендації у разі погіршення якості повітря потрібно просто дозволити сповіщення в налаштуваннях», – зазначив Петро Оленич.

Начальник Управління екології та природних ресурсів Олександр Возний повідомив, що користувачі отримуватимуть повідомлення у разі, якщо індекс якості повітря у всьому місті становитиме 75 і вище – тобто відповідатиме значенню «високий рівень забрудненості».

«Цей сервіс передусім буде корисним для батьків маленьких дітей, людей зі слабким здоров’ям та осіб похилого віку. У випадку отримання повідомлення про погіршення стану повітря в Києві, буде варто відкласти довгі прогулянки та відмовитися від фізичних навантажень», – сказав Олександр Возний.

Нагадаємо, зараз у Києві діє мережа із 5 референтних (високоточних) пунктів спостережень за станом атмосферного повітря європейського зразка. Системи з аналогічним принципом роботи працюють у Лондоні, Парижі, Мюнхені та інших європейських містах. На пунктах в автоматичному режимі вимірюється пил у трьох фракціях (РМ1.0, PM2.5 та PM10), діоксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю, аміак, приземний озон, сірководень та формальдегід, а також метеорологічні показники. Всі дані фіксуються щохвилини, зберігаються на сервері та виводяться у зручному для користувачів форматі на сайті: asm.kyivcity.gov.ua.

На додачу до референтних пунктів наприкінці 2021 року у всіх районах столиці були розміщенні понад 40 індикативних. Вони доповнюють високоточні станції спостережень, аналізуючи повітря за такими показниками як пил (РМ1.0, PM 2,5 і PM10), діоксид сірки, оксид азоту, озон, сірководень, летючі органічні речовини. Дані з обох видів пунктів моніторингу доступні користувачам застосунку «Київ Цифровий».

 

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про запровадження щорічного міського конкурсу «Мистецькі Горизонти»
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 14 грудня 2023 року № 7531/7572 «Про бюджет міста Києва на 2024 рік»
  • Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2024–2026 роки
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7124/7165 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки в електронній формі щодо
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про реорганізацію вечірньої середньої школи ІІ-ІІІ ступенів № 4 м. Києва шляхом приєднання до Ліцею № 176 імені Мігеля де Сервантеса Сааведри Дніпровського району м. Києва
  • Про включення до Переліку першого типу частини нежитлової будівлі комунальної власності територіальної громади міста Києва
  • Про визнання таким, що втратило чинність рішення Київської міської ради від 27 жовтня 2022 року № 5481/5522 «Про деякі питання реалізації рішення Київської міської ради від 18 червня 2009 року № 627/1683 «Про деякі питання реалізації Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» в умовах воєнного стану