У Голосіївському районі на одному з Оріхуватських ставків встановили будиночок для качок

Tool items

У Голосіївському парку імені Максима Рильського на ставку встановили будиночок для качок.

Як зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, у голосіївських качок з’явилась власна пливуча нерухомість, будиночок напередодні виготовили в КП «ЛПГ «Конча-Заспа».

«На одному із Оріхуватських ставків працівники КП УЗН Голосіївського району «спустили на воду» будиночок для птахів. Він буде надійним прихистком для місцевих пернатих. Крім цього навколо озера встановлено інформаційні таблички для тих, хто дуже хоче нагодувати місцевих качок, оскільки добрі наміри не повинні шкодити птахам», – розповів Олексій Король.

За словами депутатки Київської міської ради Ольги Чайки, качки навіть взимку залишаються у парку, оскільки водойма повністю не замерзає.

«Комунальники встановили будиночок на воді, який буде прихистком для птахів. У новій домівці пернаті зможуть зимувати. Водночас всі охочі, які бажають підгодувати качок мають дотримуватись певних правил, оскільки більшість продуктів птахам можуть зашкодити. Категорично заборонено кидати їм хліб, хлібобулочні вироби та продукти з магазинів. Якщо все ж є непереборне бажання погодувати птахів, то їм можна написати вздовж берега суміш із цільного зерна або покласти подрібнені овочі», – наголосила Ольга Чайка.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Президента України щодо вжиття невідкладних заходів спрямованих на визволення українських військовополонених із російського полону
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (344463577)
  • Про звернення Київської міської ради до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури
  • Про викуп земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені для суспільних потреб
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30 березня 2022 року № 4550/4591 «Про Порядок використання коштів Програми вирішення депутатами Київської міської ради соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців в умовах воєнного стану»