У Києві планують заборонити торгівлю та використання піротехнічних засобів

Tool items

У Києві планують заборонити реалізацію та проведення заходів з використанням піротехнічних засобів.

Такий проєкт рішення за ініціативи депутатів Київської міської ради Людмили Ковалевської та Володимира Прокопіва вже зареєстровано в Київській міській раді.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Людмила Ковалевська, вже понад три місяці в Україні повномасштабно триває  російсько-українська війна, мешканці столиці живуть у стані постійного емоційного напруження та різко реагують на всі звуки, які хоч трохи схожі на вибухи та авіаудари.

«Враховуючи специфіку дії піротехнічних засобів, які створюють шумовий ефект – хлопки та вибухи, необхідно заборонити їх використання та продаж на території міста Києва з метою зниження соціальної напруги серед мешканців. Реалізація піротехнічних засобів, у тому числі салютів, феєрверків, інших вибухових речовин має бути заборонена під час дії воєнного стану та 30 днів після його припинення або скасування. Ми маємо встановити додаткові соціальні гарантії для збереження ментального здоров’я киян та гостей міста, а також унеможливити розповсюдження паніки та дезінформації через використання піротехніки на теренах столиці», – розповіла Людмила Ковалевська.

Депутатка додала, що після прийняття рішення Головному управлінню Національної поліції України у м. Києві буде надіслано звернення з проханням посилити заходи щодо недопущення продажу та використання піротехнічних виробів на території міста Києва.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про поновлення приватному акціонерному товариству «АГРОФІРМА «ТЕПЛИЦІ УКРАЇНИ» договору оренди земельної ділянки від 07 серпня 2006 року № 75-6-00299 (зі змінами) на вул. Берковецькій, 6 у Святошинському районі м. Києва (507105232, 710909043)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 29 лютого 2024 року № 7912/7953 «Про зміну типу та найменування деяких закладів загальної середньої освіти Оболонського району міста Києва»
  • Про поновлення приватному акціонерному товариству «Київрибгосп» договору оренди земельної ділянки від 23 травня 2008 року № 79-6-00622 (зі змінами) для будівництва експлуатації та обслуговування офісних та торгово-розважальних комплексів з об’єктами соціального та оздоровчого призначення на вул. Промисловій, 4 у Голосіївському районі м. Києва (
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОБОЛОНЬ ПРОПАН БУТАН» земельної ділянки в оренду для експлуатації об'єктів дорожнього сервісу на вул. Богатирській, 13, 13Ж в Оболонському районі міста Києва (615813951)
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СТОЛИЦЯ СП» земельної ділянки в оренду для експлуатації та обслуговування об'єктів дорожнього сервісу на шосе Столичне, 23 у Голосіївському районі міста Києва (241509892)
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельної ділянки у постійне користування для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 94 кварталу Святошинського лісництва у Святошинському районі міста Києва (582644475)