Депутати Київської міської ради запросили польських колег відвідати Україну та запропонували розробити спільну стратегію задля відбудови українських міст

Tool items

Круглий стіл місцевого самоврядування, присвячений комплексній підтримці українських біженців, відбувся сьогодні, 09 травня, у Вроцлаві (Польща).

До складу української делегації увійшли депутати Київської міської ради: Євгенія Кулеба, Григорій Маленко, Віталій Нестор, Леонід Ємець, Юлія Ярмоленко, Дмитро Білоцерковець, Владислав Андронов. 

Під час засідання слово взяла депутатка Київської міської ради Євгенія Кулеба. Вона запросила польських колег відвідати Україну та запропонувала розробити спільну стратегію задля відбудови українських міст. 

За словами Євгенії Кулеби, у рамках роботи круглого столу було оголошено результати роботи експертів, які працювали у групах задля комплексної підтримки тимчасово переміщених осіб з України, зокрема були розглянуті питання житла, освіти, медичного забезпечення та працевлаштування для українців.

«Понад 120 експертів з різних галузей опрацьовували декілька напрямів роботи та згодом надали рекомендації для Уряду Польщі. Я сподіваюсь, що невдовзі буде виділено фінансування, та фахові напрацювання будуть реалізовані з метою допомоги біженцям з України. Наша делегація дякує іноземним партнерам за вже надану допомогу. У подальшому ми запропонували розробити спільну стратегію дій щодо відбудови українських міст, та запросили польських колег відвідати Київ та населені пункти, які стали відомими на весь світ. Спільно з європейськими партнерами в цей воєнний час ми об'єднали зусилля задля боротьби з ворогом», – зазначила Євгенія Кулеба.

Депутатка додала, що з початку повномасштабного військового вторгнення Польща прийняла близько трьох мільйонів біженців з України.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Президента України щодо вжиття невідкладних заходів спрямованих на визволення українських військовополонених із російського полону
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (344463577)
  • Про звернення Київської міської ради до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури
  • Про викуп земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені для суспільних потреб
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30 березня 2022 року № 4550/4591 «Про Порядок використання коштів Програми вирішення депутатами Київської міської ради соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців в умовах воєнного стану»
  • Про затвердження змін до Міської цільової програми реалізації містобудівної політики на 2024 - 2025 роки
  • Про внесення змін до плану діяльності Київської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік, затвердженого рішенням Київської міської ради від 14 грудня 2023 року № 7561/7602
  • Про визначення розміру статутного капіталу та внесення змін до Статуту комунального підприємства «Київський інститут земельних відносин»
  • Про розроблення детального плану території в районі Наддніпрянського шосе, Дарницького мосту та Дніпровської затоки у Голосіївському районі міста Києва
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування у закладах охорони здоров’я усіх форм власності