Депутати Київської міської ради спільно з міською владою та волонтерами надають гуманітарну допомогу військовим, переселенцям та малозабезпеченим категоріям населення

Tool items

Депутати Київської міської ради спільно з міською владою та волонтерами надають гуманітарну допомогу військовим, переселенцям та малозабезпеченим категоріям населення. Також за ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка працює Гуманітарний штаб Києва, який забезпечує продуктами харчування, медикаментами та речами першої необхідності мешканців міста.

За словами депутатки Київської міської ради Юлії Уласик, у співпраці з волонтерами вже налагоджено постачання військової амуніції та спецобладнання для захисників міста Києва.

«Співпрацюємо з іноземними партнерами та доставляємо до столиці амуніцію для військовослужбовців. Вже передали бронежилети та шоломи нашим захисникам. Ми продовжуємо роботу та збираємо військове спорядження для бійців. Крім цього, у співпраці з відповідальним бізнесом готуємо гарячі обіди та доставляємо продукти харчування для батальйонів територіальної оборони. Наразі кожен з нас робить все можливе заради допомоги та підтримки всіх членів сім’ї, і ця сім’я – Україна», – розповіла Юлія Уласик.

Як зазначив депутат Київської міської ради Богдан Чорній, спільно з Головним управлінням ДСНС України в місті Києві сформовано команду добровольців, які будуть допомагати рятувальникам.

«Наразі сформовано команду добровольців, які будуть нести регулярне чергування та допомагати рятувальникам розбирати завали після ворожих атак. Вже відбувся спільний тренінг, заслухали фахівців та проговорили основні аспекти нашої діяльності. Крім цього, разом з командою продовжуємо нашу щоденну волонтерську місію – надаємо мешканцям медикаменти, продукти харчування, засоби першої необхідності, каримати, спальні мішки», – наголосив Богдан Чорній.

Депутатка Київської міської ради Юлія Ярмоленко зазначила, що в єдності з небайдужими людьми вдалось укріпити взаємодію з міжнародними партнерами, які направляють гуманітарну допомогу мешканцям, військовим та батальйонам територіальної оборони міста Києва.

«Ми налагодили транспортування гуманітарних вантажів до столиці, зокрема це продукти харчування, засоби гігієни, бронежилети, каски, військовий одяг та інша амуніція. Наші волонтери допомагають людям, які вимушено покинули свої оселі та шукають прихисток, перебувають на передовій або в укриттях. Головне завдання зараз – перемогти. Кожен тримає свій фронт та допомагає всім, хто цього потребує», – розповіла Юлія Ярмоленко.

Як зазначив депутат Київської міської ради Юрій Зубко, перемога складається із сотень малих і великих вчинків людей, які захищають місто на блок-постах, надають гуманітарну допомогу мешканцям та вступають до волонтерських об’єднань.

«Ми захищаємо наше місто в лавах територіальної оборони та укріплюємо фортифікаційні споруди. Спільно з волонтерами регулярно доставляємо мешканцям продукти харчування, предмети особистої гігієни та засоби догляду за дитиною. Ми обов’язково вистоїмо та переможемо, оскільки правда на нашому боці. Тримаймо стрій, підтримуємо ЗСУ та віримо в Україну», – наголосив Юрій Зубко.

За словами депутата Київської міської ради Олександра Тимченка, у столиці налагоджено ткацьке виробництво жилетів під бронепластини, які вкрай необхідні захисникам нашого міста.

«З початку війни доставляємо військову амуніцію київським захисникам. Вже налагоджено виробництво якісних плитоносок зі зручним регулюванням, демпферними накладками на плечах та евакуаційною петлею. У співпраці з відповідальним бізнесом знаходимо та закуповуємо матеріали для жилетів, згодом тестуємо моделі та доставляємо їх у батальйони Збройних Сил України та територіальної оборони міста Києва», – зазначив Олександр Тимченко.

Депутатка Київської міської ради Ганна Свириденко наголосила, що у столиці люди з соціально незахищених верств населення отримують хліб безкоштовно.

«Щоденно спільно з волонтерами доставляє хліб мешканцям, які опинились у скрутному становищі. Налагодили взаємодію з київськими пекарнями, які у цей воєнний час не припинили діяльність та продовжують випікати хліб. Ми направляємо всі наші зусилля для забезпечення мешканців продуктами харчування, організовуємо приготування гарячих обідів і доставляємо їх людям. Тримаємось разом та віримо в перемогу», – розповіла Ганна Свириденко.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Ольга Чайка, з початку війни міжнародні організації надають гуманітарну допомогу, зокрема вже отримали вантаж з міста Франкфурт.

«Спільно з волонтерами доставили у столицю гуманітарну допомогу від наших німецьких партнерів. Отримали партію продуктів харчування, засобів догляду за дитиною, предметів жіночої гігієни, серветок, одягу для дітей та підлітків. Ці товари точно потрібні людям, які постраждали від російських обстрілів. Ми надаємо продовольчу допомогу мешканцям столиці, крім цього, разом з командою сформували та відправили гуманітарну допомогу для харків’ян, які перебувають під безкінечними обстрілами», – наголосила Ольга Чайка.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про запровадження щорічного міського конкурсу «Мистецькі Горизонти»
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 14 грудня 2023 року № 7531/7572 «Про бюджет міста Києва на 2024 рік»
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 13.07.2023 № 6880/6921 «Про затвердження переліку об’єктів, що підлягають усуненню із публічного простору міста Києва»
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7125/7166 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві конкурсів з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації
  • Про зміну типу та найменування деяких закладів загальної середньої освіти Печерського району міста Києва
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7124/7165 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки в електронній формі щодо
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)