Депутати Київської міської ради спільно з міською владою, бізнесом та волонтерами надають гуманітарну допомогу мешканцям столиці

Tool items

Депутати Київської міської ради спільно з міською владою, бізнесом та волонтерами надають гуманітарну допомогу мешканцям столиці. Також за ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка працює Гуманітарний штаб Києва.

За словами депутатки Київської міської ради Ганни Старостенко, з початку війни співпрацюємо з міжнародними партнерами, налагодити логістику і щоденно доставляємо гуманітарну допомогу з-за кордону до Києва.

«Спільно з волонтерськими об'єднаннями формуємо запити та співпрацюємо з українськими та міжнародними компаніями, які надають гуманітарну допомогу. Забезпечуємо товарами першої необхідності київські лікарні, медичні заклади та військові шпиталі. Щиро дякую всім небайдужим людям, які разом з нами в цей непростий воєнний час щоденно допомагають», – наголосила Ганна Старостенко.

Депутатка Київської міської ради Ірина Никорак зазначила, що першочергово надається допомога соціально незахищеним категоріям населення та медичним закладам, у яких перебувають поранені цивільні та військові.

«Направляємо медикаменти до лікарень, у яких оперують захисників України та цивільних людей, які постраждали від російських обстрілів. Вже передали Національному інституту раку ліки, крапельниці, обладнання ЕКГ, дефібрилятори та кисневі концентратори. Щоденно наші волонтери надають адресну допомогу людям, які вимушено покинули свої оселі та перебувають у столичних укриттях. Також формуємо та передаємо провіант, засоби гігієни, дитяче харчування та медикаменти для багатодітних сімей, малозабезпечених людей та всіх постраждалих у Бахмут, Переяслав-Хмельницький, Білу Церкву, Житомирську, Чернівецьку області та інші регіони України», – розповіла Ірина Никорак.

Як зазначив депутат Київської міської ради Ігор Галайчук, небайдужі громадяни та благодійні фонди з-за кордону до столиці надсилають гуманітарну допомогу.

«Громадяни інших країн, зокрема Республіки Польща направляють до столиці продукти харчування, медикаменти та інші товари першої необхідності. Ми їх отримуємо, розподіляємо та адресно доставляємо всім тим, хто цього потребує. Спільно з волонтерами докладаємо максимум зусиль для того, щоб малозабезпечені мешканці в Голосіївському районі отримували продукти та речі першої потреби», – наголосив Ігор Галайчук.

Депутатка Київської міської ради Людмила Ковалевська розповіла, що в Києві люди згуртувались, один одному допомагають, захищають місто в лавах батальйонів територіальної оборони та долучаються до волонтерських об'єднань.

«Україна – це одна величезна команда. Кожен з нас, незалежно від соціального становища, наразі направляє ресурси для забезпечення продуктами першої необхідності та медикаментами всіх тих, хто цього потребує. Працюємо щодня для захисту мирного населення та підвищення обороноздатності столиці», – зазначила Людмила Ковалевська.

Депутат Київської міської ради Тарас Криворучко подякував соратникам та волонтерам, які щоденно допомагають доставляти гуманітарну допомогу мешканцям.

«За ці тижні ми організували регулярне постачання гуманітарних вантажів до столиці. Налагодили щоденне приготування гарячого харчування та випічки для військових, батальйонів тероборони та ДСНС. Надаємо адресну допомогу людям з особливими потребами та всім тим, хто звертається до нас. Ми вразили весь світ прикладом стійкості, згуртованості, солідарності та мужності наших Збройних Сил, територіальної оборони, волонтерів та кожного українця, який несе на собі тягар війни та докладає всіх зусиль задля перемоги», – наголосив Тарас Криворучко.

За словами депутата Київської міської ради Георгія Ясинського, спільними зусиллями з волонтерами та міською владою організовуємо збір гуманітарної допомоги, налагодили логістику до столиці та щоденно допомагаємо киянам.

«Облаштували у громадській приймальні гуманітарний хаб, у якому збираємо та сортуємо продовольство та інші товари першої необхідності. Сформували резерв крупи, макаронних виробів, консерв, памперсів, дитячого харчування, засобів особистої гігієни та надаємо продукти харчування всім тим, хто цього потребує. Дякую волонтерам, які допомагають на всіх етапах цієї надважливої роботи», – зазначив Георгій Ясинський.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30.05.2024 № 471/8437 «Про питання надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва у місті Києві в умовах воєнного стану»
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».
  • Про внесення змін та доповнень до Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 та Положенням про постійні комісії Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 29.02.2024 № 7796/7837
  • Про затвердження Угоди про підготовку кредитного фінансування
  • Про безоплатне прийняття з державної власності до комунальної власності територіальної громади міста Києва окремого індивідуально визначеного майна
  • Про передачу громадянину Саржицькому Володимиру Олександровичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Чорничній, 2-а (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДІВНИЧИЙ КООПЕРАТИВ «ВІКТОРІЯ») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (496273709)
  • Про передачу громадянину Кирилову Павлу Валентиновичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Підбірній, 2 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДІВНИЧИЙ КООПЕРАТИВ «ВІКТОРІЯ») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (392721044)
  • Про передачу громадянину Савінову Володимиру Миколайовичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Чорничній, 3 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДІВНИЧИЙ КООПЕРАТИВ «ВІКТОРІЯ») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (506127465)
  • Про поновлення акціонерному товариству «ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ» договору на право тимчасового користування землею на умовах оренди від 18 червня 1999 року № 69-5-00024 для експлуатації та обслуговування будинку відділення № 5394 банку на вул. Вадима Гетьмана, 26-а у Солом'янському районі м. Києва (340576892)