Володимир Кличко звернувся до росіян: Це не ми прийшли на вашу землю! Це ви вбиваєте наших дітей, бомбите і рівняєте із землею наші міста та будинки! Імперськими амбіціями, вторгненням в Україну та варварством вашої так званої армії ви посіяли ненависть н

Tool items

Колишній чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі, брат мера Києва Володимир Кличко звернувся до громадян Росії. Відеозвернення він оприлюднив на своїх сторінках в соціальних мережах.

«Це послання росіянам. Слухайте ті, хто здатний мислити та ще мислить. Імперськими амбіціями, вторгненням в Україну та варварством вашої так званої армії ви посіяли ненависть на віки… І слова про те, що уряд – це, мовляв, одне. А російські громадяни – інше – це повна нісенітниця! Це ви, вірячи лише мерзенній пропаганді та не сприймаючи інформацію навіть своїх родичів та друзів в Україні, мовчали усі 8 років. Коли ваша країна окупувала Крим та частину Донбасу. Це ви зверхньо ставилися до українців і вважали, що немає такої нації. Це ви переказували один одному міфи про якихось нацистів та іншу маячню! Це ваші солдати – чоловіки, діти прийшли зараз в Україну. І ви все це знаєте. Ви їм дзвоните, питаєте, як вони там на «завданні». Запам’ятайте: нас не треба звільняти! Ми – на своїй землі і будували свою країну! І ми її побудуємо! Україна – вільна держава, яка обрала демократичний європейський шлях розвитку! І ми битимемося за свій вибір! Сьогодні ми, як ніколи, єдині і рішучі у цьому», – наголосив Володимир Кличко.

Він також підкреслив, що не українські військові прийшли на територію Росії вбивати мирних громадян, бомбити та руйнувати мирні міста. А робить це сьогодні російська армія в незалежній Україні.

«Це не ми прийшли на вашу землю. Це ви вбиваєте наших дітей, бомбите і рівняєте із землею наші міста та будинки! Знайте, вас тут називають орками! Всіх! Немає зараз хороших чи поганих росіян. Поки ви мовчите і слухаєте пропаганду диктатора, що збожеволів! Весь цивілізований світ сьогодні на боці мужніх українців. І захоплений тим, як ми стоїмо за свою землю. Так, нам буде складно. Але ми не здамося, бо ми не боїмося! І ваша армія вже це зрозуміла. А ставити ультиматуми людям, які вмирають за свою землю, – безперспективно!» – підкреслив Володимир Кличко.

Він наголосив, що війна, яку Росія веде задля знищення України, погано завершиться для самої Росії.

«Запам’ятайте: як би ви не намагалися зараз знищити Україну та українців, якщо ви так продовжите, – ваша країна теж не виживе! Хто посіє вітер, той пожне бурю. Не хочете бути країною в цілковитій ізоляції, – не тремтіть від страху і байдужості! Будьте сміливими, як українці! Рятуйте свою країну. А ми свою не віддамо і не здамо! Я пишаюся тим, що я українець! Представник сильної, свободолюбивої та героїчної нації! Слава Україні!» – наголосив Володимир Кличко.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».
  • Про внесення змін та доповнень до Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 та Положенням про постійні комісії Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 29.02.2024 № 7796/7837
  • Про затвердження Угоди про підготовку кредитного фінансування
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки»
  • Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва» у 2024 році
  • Про надання Київському комунальному об’єднанню зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» земельної ділянки у постійне користування для обслуговування та експлуатації скверу Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла у пров. Хрестовому, 12/14 у Печерському районі міста Києва (710577399)
  • Про надання товариству з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (з одночасним поділом земельної ділянки) в постійне користування для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельної ділянки у постійне користування для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 105 кварталу Київського лісництва у Святошинському районі міста Києва (364424836)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ'ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для утримання скверу на вул. Ованеса Туманяна у Дніпровському районі міста Києва (616684464)
  • Про поновлення ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УКРАЇНСЬКА АВТОМОБІЛЬНА КОРПОРАЦІЯ» договору на право тимчасового користування землею на умовах оренди від 31 серпня 1999 року № 75-5-00041 для експлуатації станції технічного обслуговування автомобілів на вул. Мрії, 19 у Святошинському районі м. Києва (205450672)