У Київській міській раді внесли зміни до положення щодо надання одноразової фінансової підтримки на проведення ремонтних робіт у багатоквартирних будинках новоствореним ОСББ

Tool items

У Київській міській раді внесли зміни до положення щодо надання одноразової фінансової підтримки на проведення ремонтних робіт у багатоквартирних будинках новоствореним об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 17 лютого, на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання. Рішення підтримали 75 депутатів.

За словами депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександра Бродського, метою проєкту рішення є стимулювання співвласників багатоквартирних будинків до створення ОСББ через надання одноразової фінансової підтримки для проведення капітального ремонту загального характеру й ремонту конструктивних елементів багатоквартирного будинку задля забезпечення надійної та безпечної експлуатації житлового фонду міста.

«Необхідно забезпечити ефективне управління майном співвласників багатоквартирних об’єднань, що можливо завдяки створенню ОСББ. Оскільки тенденція будинкових громад організовувати ОСББ є нестійкою, необхідно здійснити заходи, спрямовані на заохочення співвласників до їх створення. Зокрема, одним з них є надання одноразової фінансової підтримки для проведення капітального ремонту на території будинку. Загалом, створення ОСББ дає позитивний вплив на якість житлового фонду та потенційну можливість мешканцями здійснювати ефективне самоуправління», – зазначив Олександр Бродський.

Депутат додав, що кошти підтримки ОСББ розподіляються головним розпорядником коштів відповідно до пріоритетності запровадження заходів з капітального ремонту житлових будинків у такому порядку:
– капітальний ремонт ліфтів;
– капітальний ремонт покрівлі;
– капітальний ремонт внутрішніх інженерних мереж;
– капітальний ремонт під’їздів та сходових клітин, заміна вікон та дверей в місцях загального користування на енергозберігаючі тощо;
– капітальний ремонт вхідної групи.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Президента України щодо вжиття невідкладних заходів спрямованих на визволення українських військовополонених із російського полону
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (344463577)
  • Про звернення Київської міської ради до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури
  • Про викуп земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені для суспільних потреб
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30 березня 2022 року № 4550/4591 «Про Порядок використання коштів Програми вирішення депутатами Київської міської ради соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців в умовах воєнного стану»
  • Про надання Управлінню освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівель і споруд закладу освіти на вул. Копилівській, 8 у Подільському районі міста Києва (765216446)
  • Про передачу громадянину Шпаку Сергію Михайловичу у приватну власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на Стратегічному шосе, 24 у Голосіївському районі міста Києва (227421546)
  • Про надання Управлінню освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівлі закладу освіти у пров. Ромському, 2 у Подільському районі міста Києва (583144485)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ’ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для утримання зелених насаджень та обслуговування скверу на Андріївському узвозі у Подільському районі міста Києва (244736279)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ’ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для створення, утримання та експлуатації зелених насаджень загального користування (скверу) на просп. Володимира Івасюка, 54-56 у Оболонському районі міста Києва (354414134)