Київрада звернулась до ВР України, Кабміну, МОЗ та НСЗУ щодо належного фінансування галузі охорони здоров'я в місті Києві

Tool items

Київська міська рада звернулась до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України та Національної служби здоров'я України щодо належного фінансування галузі охорони здоров'я в місті Києві.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 17 лютого, на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання. Звернення підтримали 92 депутати.

За словами, депутатки Київської міської ради, голови постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марини Порошенко, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я», з січня 2022 року розмір місячної базової заробітної плати медичних працівників має становити: лікарям від 20 тис. грн, середнім медичним працівникам – у розмірі від 13,5 тис. грн.

«Наразі обсягу фінансування програми державних гарантій медичного обслуговування населення та розміру встановлених тарифів не вистачає не лише для забезпечення задекларованого підвищення базового рівня зарплат медичних працівників, а й на необхідний обсяг медичних послуг та закупівлю лікарських засобів. Керівники закладів охорони здоров’я вимушені обирати між виплатою заробітної плати та закупівлею лікарських засобів, які потрібні для надання повноцінної медичної допомоги. Ми дбаємо про медиків та вимагаємо забезпечення диференціації в оплаті праці, оскільки соціальний захист, матеріальна стабільність та добробут населення є в пріоритеті роботи Київської міської ради», – зазначила Марина Порошенко.

Депутатка додала, що необхідно збільшити фінансування програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2022 році на розмір не менше 5% валового внутрішнього продукту України.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Президента України щодо вжиття невідкладних заходів спрямованих на визволення українських військовополонених із російського полону
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (344463577)
  • Про звернення Київської міської ради до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури
  • Про викуп земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені для суспільних потреб
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30 березня 2022 року № 4550/4591 «Про Порядок використання коштів Програми вирішення депутатами Київської міської ради соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців в умовах воєнного стану»
  • Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки на вул. Сімферопольській, 19/1 у Дарницькому районі м. Києва, що підлягає продажу товариству з обмеженою відповідальністю «РЕФЕРТА» для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги (311159731)
  • Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки на вул. Солом’янській, 1 у Солом’янському районі м. Києва, що підлягає продажу громадянину Семіляку Сергію Олександровичу для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування (699211198)
  • Про надання Управлінню освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівель і споруд закладу освіти на вул. Копилівській, 8 у Подільському районі міста Києва (765216446)
  • Про передачу громадянину Шпаку Сергію Михайловичу у приватну власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на Стратегічному шосе, 24 у Голосіївському районі міста Києва (227421546)
  • Про надання Управлінню освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівлі закладу освіти у пров. Ромському, 2 у Подільському районі міста Києва (583144485)