До Всеукраїнського Дня працівників культури в Києві провели Kyiv Culture Workers Day

Tool items

До Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народних мистецтв у Києві відбувся Kyiv Culture Workers Day – святковий вечір нового формату, який організовано Департаментом культури КМДА.

«Працівник культури – це покликання, невід’ємна частина прекрасного. Завжди щиро захоплювався нашими українськими митцями! Вони справді найталановитіші та найкрутіші! Тож вітаю всіх причетних із Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва! Бажаю натхнення на довгі роки та творчої наснаги!» – привітав присутніх заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

У програмі заходу організатори передбачили зустрічі з представниками культурного середовища міста, презентацію нових можливостей для муніципальних закладів та неформальний нетворкінг.

«Ми націлені на реформацію управлінської моделі у бік створення Наглядових рад та запровадження Інституту кураторів. Наше завдання – не тільки розв’язання наявних проблем сфери, але й реформація Києва у місто культурних інновацій. Впевнена, культура обов’язково має бути безбар’єрною, інклюзивною та доступною як для киян, так і для гостей столиці», – зазначила директорка Департаменту культури Яна Барінова.

За її словами, впровадження  європейських стандартів у сфері культури та освіти, процеси цифрової трансформації культурного середовища столиці, а також особливості реалізації креативних напрямів та молодіжних проєктів наразі є дуже важливими та актуальними питаннями, розв’язання яких і передбачено в новій міській цільовій програмі.

«За останні два роки пандемії COVID-19 культурне життя столиці набуло надзвичайно важливого значення. Мистецтво є необхідним у житті кожної людини. Приємно, що попри всі складнощі сьогодення, наші митці демонструють розвиток, досягнення та перспективи, знаходять нові форми та напрями. Культура нашого міста має неабиякі амбіції та досягнення. І наше завдання як міської влади –  всіляко сприяти розвитку цієї сфери», – додала голова постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики, депутатка Київської міської ради Вікторія Муха.

Окрім діячів культури, до обговорення та привітань приєдналися й інші представники міської влади, зокрема Київський міський голова, а також українські та іноземні дипломати і політики.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про затвердження змін до Порядку часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами, основний вид діяльності яких 81.10 «Комплексне обслуговування об'єктів», та
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки
  • Про надання КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «КИЇВСЬКИЙ ФТИЗІОПУЛЬМОНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР» ВИКОНАВЧОГО ОРГАНУ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ) у постійне користування земельної ділянки для експлуатації та обслуговування комплексу будівель лікарні на Гостомельському шосе, 8 в Оболонському районі міста Києва (
  • Про передачу громадянину Богдановичу Олексію Володимировичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Аматорській, 18 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДОВО-ДАЧНИЙ КООПЕРАТИВ «ОРХІДЕЯ-3») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (560227081)
  • Про забезпечення проведення загальнонаціональної хвилини мовчання у місті Києві
  • Про передачу ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» земельної ділянки в оренду для розміщення, експлуатації та обслуговування комплектної трансформаторної підстанції на вул. Бродівській у Голосіївському районі міста Києва (313994751)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ'ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для експлуатації скверу на вул. Рахманінова, 22 у Святошинському районі міста Києва (471448969)