Костянтин Усов: У Києві почала формуватися культура паркування: кількість оплат збільшується

Tool items

Протягом жовтня цього року кияни сплатили за паркування 2,288 мільйони грн, що майже у півтора рази більше, ніж у серпні.

Про це повідомив заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради Костянтин Усов.

За його даними, близько 96% від цієї суми сплачено за паркування у l зоні. Найбільша сума, сплачена однією особою протягом місяця, становить 5 355 грн. При цьому кількість оплат через додаток «Київ Цифровий» порівняно з вереснем зросла більше, ніж на третину. Через нього місто отримало 2,1 млн грн. Також для сплати за паркування кияни активно використовують такі сервіси, як Parking UA, EasyРay, Приват24, iPay та Portmone.

Як зазначив заступник голови КМДА, це свідчить про те, що кияни повністю підтримують повний перехід міста до безготівкових розрахунків. Загальна сума штрафів, що були сплачені у жовтні, у півтора рази збільшилася порівняно з серпнем і становить 4,557 млн грн. Рекордсмен за кількістю штрафів отримав 9 постанов за місяць.

«У жовтні зафіксовано значне зменшення середньої тривалості паркування порівняно з літнім періодом. Так, у l зоні вона скоротилася з трьох годин до двох, у ll зоні – з трьох з половиною годин до півтори години, а у спальних районах – з чотирьох з половиною годин до двох. Це означає, що кияни стали ефективніше розпоряджатися своїм часом», – заначив Костянтин Усов.

Впевнено зростає загальна кількість паркувань – порівняно із серпнем вона зросла вдвічі. Як підкреслив заступник голови КМДА, загальна тенденція зменшення середньої тривалості паркування і збільшення кількості паркувальних сесій показує, що стратегія нової паркувальної політики міста починає працювати в задуманому напрямку і свідчить про початок формування у Києві культури паркування.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про продаж земельної ділянки на вул. Бориспільській, 13 у Дарницькому районі м. Києва ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (381127271)
  • Про схвалення Концепції відновлення та підвищення енергетичної стійкості міста Києва (Розподілена когенерація)
  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (243285611)
  • Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель (567753378)
  • Про поновлення товариству з обмеженою відповідальністю БУДІВЕЛЬНІЙ КОМПАНІЇ «КРОУН» договору оренди земельної ділянки від 07 листопада 2003 року № 78-6-00125 (зі змінами) для будівництва житлового будинку з прибудованими нежитловими приміщеннями на просп. Оболонському (біля будинку № 30) в Оболонському районі м. Києва
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельної ділянки в постійне користування для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 83 кварталу Межигірського лісництва в Оболонському районі міста Києва (617684138)
  • Про здійснення запозичення до бюджету міста Києва шляхом залучення кредиту Європейського інвестиційного банку у 2024 році