Валентин Мондриївський: Введення в Києві дистанційного навчання вимушений крок, який зроблений за рекомендацією медиків

Tool items

На сьогодні в столиці стрімко зростає кількість захворювань на COVID-19 і серед них велика кількість важких випадків, а заповнюваність ліжок із підключенням кисню складає 72% – медики вважать, що це ще не пік захворювання. Саме тому введення в столиці дистанційного навчання для всіх школярів зумовлене необхідністю зупинити стрімке розповсюдження коронавірусу в Києві. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він підкреслив, що це вимушений, але необхідний крок, а рішення приймалося після фахових консультацій із Міністерством освіти та науки та Міністерством охорони здоров’я. Статистика показує, що саме діти часто хворіють на COVID-19 в легкій формі або взагалі безсимптомно.

«Столичні працівники освіти вакциновані на понад 90%, у той час, коли вакцинація по місту вдвічі менша, а це ризик не просто захворіти, а й потрапити до лікарні в тяжкому стані. Медики б’ють на спалах, закликаючи вакцинуватися та врешті розірвати ланцюг захворюваності. Зупинити епідемію можна лише за допомогою рішучих та фахових кроків, ми маємо керуватися досвідом і логікою, а не емоціями. За один-два тижні таких обмежень ми, можливо, зможемо це зробити, аби уникнути більш серйозного локдауну із зупинкою громадського транспорту. Ми розуміємо, що дистанційне навчання для дітей 1-4 класів це, в першу чергу, проблема для їхніх працюючих батьків, і є відповідна петиція, яка набрала необхідну кількість голосів. Проте, все ж звертаємося з проханням до керівників підприємств та власників бізнесу, де працюють батьки школярів, з розумінням поставитись до цього, так само як і місто пішло назустріч бізнесу, знизивши тарифи на оренду комунального майна», – підкреслив Валентин Мондриївський.

У столиці, відправивши дітей на дистанційне навчання, спиралися на досвід тих європейських країн, де рівень вакцинації був достатньо низький (зокрема досвід Латвії), а дані заходи показали свою ефективність. Також заступник голови КМДА зауважив, що столична влада зацікавлена в якомога скорішому поверненні учнів за парти, але виключно за умови, що це не спричинить нову хвилю захворюваності.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про проведення перевірки належного виконання умов договорів оренди, позички та охоронних договорів укладених щодо комунального майна територіальної громади міста Києва, здійснення контролю за використанням такого майна, орендарем чи користувачем (позичальником) якого є релігійні організації (об’єднання), керівний центр (управління) яких
  • Про особливості звільнення самовільно зайнятих та самовільно забудованих релігійними організаціями (об’єднаннями), керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України, чи які мають канонічні та