Завдяки проєкту Громадського бюджету Перинатальний центр столиці отримав апарат, який рятує життя немовлям

Tool items

Завдяки Громадському бюджету Перинатальний центр міста Києва отримав японський транспортний інкубатор Atom Incu Arch, що призначений для інтенсивної терапії новонароджених в умовах транспортування і всередині лікарні, і в реанімобілі.

Минулого року на Громадському бюджеті кияни підтримали проєкт Медичне обладнання для відділення інтенсивної терапії новонароджених, віддавши за нього майже 2,5 тисячі голосів.

Як розповів лідер команди проєкту Олександр Барабошко, цього року проєкт вже реалізований, і Перинатальний центр Києва отримав нове обладнання.

«Цей пристрій — новенький японський транспортний iнкубатор IncuArch, виробництва Atom Medical. Його вартість — 1 млн 382 350 грн. Понад місяць тому він з’явився у Перинатальному центрі Києва. Апарат вже рятує малечу. Це нове обладнання з’явилося завдяки нам з вами. Бо в минулому році я просив за цей проект проголосувати в Громадському бюджеті. Це вже другий заклад, який отримав нове обладнання. Рік тому обладнання одержав центр трансплантації кісткового мозку», — розповів Олександр Барабошко.

Довідка. Перинатальний центр Києва — заклад для надання спеціалізованої висококваліфікованої медичної допомоги вагітним з акушерською та екстрагенітальною патологією, роділлям та породіллям, новонародженим та гінекологічним хворим. За роки існування Перинатального центру у відділенні реанімації врятовано більш як 6 000 життів новонароджених, що народилися передчасно.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Президента України щодо вжиття невідкладних заходів спрямованих на визволення українських військовополонених із російського полону
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (344463577)
  • Про звернення Київської міської ради до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури
  • Про викуп земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені для суспільних потреб
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30 березня 2022 року № 4550/4591 «Про Порядок використання коштів Програми вирішення депутатами Київської міської ради соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців в умовах воєнного стану»
  • Про надання громадянці Грисюк Ользі Самуїлівні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у пров. Олександра Воїнова, 11 у Подільському районі міста Києва (201945248)
  • Про відмову громадянці Філімоновій Вірі Петрівні у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у пров. 4-му Садовому, 27 у Деснянському районі міста Києва (473019039)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівель закладів освіти на вул. Білоруській, 22 у Шевченківському районі міста Києва (621174415)
  • Про надання Управлінню освіти Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівель і споруд закладу освіти (спеціалізованої школи-інтернату № 25) на вул. Ф. Максименка, 28 у Оболонському районі міста Києва (462414499)
  • Про надання ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для розміщення, експлуатації та обслуговування комплектної трансформаторної підстанції на вул. Лісній в Оболонському районі міста Києва (413018504)