Віталій Кличко: Сьогодні в Київзоо – День слона. І в столичного слона Хораса з’явився оновлений літній вольєр з «Баобабом»

Tool items

У Київському зоопарку відзначають  День слона. І для столичного слона Хораса відкрили оновлений літній вольєр. Зокрема, там встановили і тіньовий навіс у вигляді стилізованої скульптури «Баобаб», яка створюватиме атмосферу африканської савани.

«Ми продовжуємо оновлювати столичний зоопарк, аби він був справді європейським, комфортним і сучасним місцем для проживання тварин. Сьогодні, у День слона, відкрили оновлений літній вольєр для київського слона Хораса. Тут, зокрема, встановили тіньовий навіс у вигляді стилізованої скульптури "Баобаб", яка створюватиме атмосферу африканської савани – більш природніх умов проживання для слонів. А також повністю оновили вольєр, замінили паркан навколо нього, здійснили благоустрій території поряд з вольєром – встановили нові лави та урни, постелили газон, облаштували полив», – сказав Віталій Кличко.

Скульптуру «Баобаб» виготовили з фібробетону на металевому каркасі. Скульптура – велетенська. Її висота – 8,8 м. Діаметр стовбура – від 2,4 до 2 метрів. Діаметр крони – 10 м.

За словами мера Києва, незважаючи на пандемію коронавірусу, роботи з реконструкції зоопарку продовжуються. Уже завершена перша черга реконструкції – оновили і зробили дуже гарну вхідну групу. Здійснили благоустрій на частині території. Збудували і відкрили на території зоопарку новий сучасний паркінг на 435 авто та парковку поруч із зоопарком.

«Завдяки тому, що зоопарк став привабливішим і зручнішим, збільшилась кількість його відвідувачів. Навіть під час пандемії, коли критично зменшився потік туристів у Київ», – наголосив Віталій Кличко.

Сьогодні в Київському зоопарку тривають роботи з будівництва приматника. Наразі облаштовують внутрішні інженерні мережі в зимових вольєрах і закладають фундаменти літніх вольєрів. Продовжується і благоустрій території. Бо вона немала – понад 34 гектари.

Також Віталію Кличку показали новонароджених мешканців зоопарку: тримісячного лемура котячого Мурчика, двомісячного павіана анубіса Рафікі та дев’ятимісячного сіаманга Пері. Рік тому у столичному зоопарку з’явилося потомство, чотири дитинчата, у шпороносної черепахи – другої по величині у світі. Як зауважили у Київзоо, це неабияка радість для них, адже вперше в історії столичного зоопарку ці черепахи дали потомство.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про проведення перевірки належного виконання умов договорів оренди, позички та охоронних договорів укладених щодо комунального майна територіальної громади міста Києва, здійснення контролю за використанням такого майна, орендарем чи користувачем (позичальником) якого є релігійні організації (об’єднання), керівний центр (управління) яких
  • Про особливості звільнення самовільно зайнятих та самовільно забудованих релігійними організаціями (об’єднаннями), керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України, чи які мають канонічні та
  • Про надання ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧОМУ ЦЕНТРУ «ЄВРОДІМ» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду для розміщення, обслуговування об'єктів транспортної інфраструктури (заїзди/виїзди) на перетині вулиць Старонаводницької та Лаврської у Печерському районі міста Києва (
  • Про надання ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГІЛЬДІЯ НЕРУХОМОСТІ» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для розміщення, обслуговування об'єктів транспортної інфраструктури (заїзди/виїзди) на просп. Валерія Лобановського, 116 у Голосіївському районі міста Києва (776473016)
  • Про надання ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГІЛЬДІЯ НЕРУХОМОСТІ» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для розміщення, обслуговування об'єктів транспортної інфраструктури (заїзди/виїзди) на просп. Відрадному, 105 у Солом'янському районі міста Києва (472013612)
  • Про надання ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГІЛЬДІЯ НЕРУХОМОСТІ» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для розміщення, обслуговування об'єктів транспортної інфраструктури (заїзди/виїзди) на просп. Відрадному, 105 у Солом'янському районі міста Києва (572001061)
  • Про надання ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для розміщення, обслуговування об'єктів транспортної інфраструктури (заїзди/виїзди) на вул. Академіка Заболотного, 174-а у Голосіївському районі міста Києва (370188786)