У столиці подовжать Борщагівську лінію швидкісного трамваю та реконструюють Вокзальну площу

Tool items

У столиці  подовжать Борщагівську лінію швидкісного трамваю та реконструюють Вокзальну площу, що дозволить поліпшити транспортне сполучення з центральною частиною міста.

Таке рішення прийняли, сьогодні 24 червня, на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання. Рішення підтримали 67 депутатів.

Проєкт «Київська міська мобільність», реалізація якого планується за рахунок коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку, складається з подовження Борщагівської лінії швидкісного трамваю у центр Києва. Планується побудувати близько 3,5 км трамвайної лінії вулицями Жилянською та Саксаганського, а також реконструюють Вокзальну площу.

За словами депутата Київської міської ради, члена Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Дмитра Білоцерковця, комунальне підприємство «Київпастранс» візьме участь у проекті «Київська міська мобільність», адже потрібно забезпечити мобільність та функціонування сучасного пасажирського транспорту, покращити пішохідну інфраструктуру, паркувальні зони, обмежити швидкість руху транспортних засобів та розвинути інфраструктури для руху велосипедів.

«Потрібно створювати безпечний громадський простір та забезпечувати комфортні умови для пасажирських перевезень. У проєкті передбачено зменшення навантаження на метрополітен та поліпшення екологічної ситуації, підвищення безпеки та привабливості міста в очах його мешканців та гостей столиці», – зазначив Дмитро Білоцерковець.

Реалізація зазначених заходів та компонентів проекту дозволить:
– покращити якість транспортного обслуговування мешканців та гостей столиці і забезпечити збільшення використання громадського транспорту в місті;
– надати прямий доступ до центру міста жителям масивів Борщагівка та Відрадний;
– зменшити навантаження на метрополітен, зокрема зменшити пасажиропотік Святошинсько-Броварської лінії метро та пасажирооборот станцій «Вокзальна», «Політехнічний інститут» та станцій пересадок метрополітену;
– зменшити час поїздки громадським транспортом;
– підвищити стан громадської безпеки біля залізничного вокзалу;
– покращити екологічну ситуацію в центрі міста.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про поновлення приватному акціонерному товариству «АГРОФІРМА «ТЕПЛИЦІ УКРАЇНИ» договору оренди земельної ділянки від 07 серпня 2006 року № 75-6-00299 (зі змінами) на вул. Берковецькій, 6 у Святошинському районі м. Києва (507105232, 710909043)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 13.07.2023 № 6880/6921 «Про затвердження переліку об’єктів, що підлягають усуненню із публічного простору міста Києва»
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7125/7166 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві конкурсів з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації
  • Про зміну типу та найменування деяких закладів загальної середньої освіти Печерського району міста Києва
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7124/7165 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки в електронній формі щодо
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)