У КПДЮ з’явиться новий тренажер для юних льотчиків-штурманів – кабіна літака типу Су-24

Tool items

В авіаційно-космічному центрі Київського Палацу дітей та юнацтва (КПДЮ) з’явиться новий тренажер – кабіна літака типу Су-24. 

Таке рішення було прийнято сьогодні, 24 червня, на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання. Рішення підтримали 88 депутатів.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації, депутата Київської міської ради Валентина Мондриївського, після прийняття цього рішення, Міністерство оборони України безоплатно передасть демілітаризовану кабіну літака типу Су-24 на баланс територіальної громади міста Києва з метою розвитку військово-патріотичного напряму позашкільної освіти та осучаснення тренажерної бази комунального комплексного позашкільного навчального закладу «Київський Палац дітей та юнацтва».

«Півтисячі юних льотчиків-штурманів займалися на авіаційних тренажерах літака КТС-4м, а також мали доступ до навчальних кабін літаків МІГ-21, ТУ-22, аэропракту А22, МІГ-25. Тепер же навчально-матеріальна база авіаційно-космічного центру КПДЮ поповниться ще одним тренажером-кабіною літака типу Су-24, що дозволить підвищити ефективність навчання, адже тепер інструктор зможе знаходитись в одній кабіні з вихованцем», – розповів Валентин Мондриївський.

Депутат додав, що Авіаційно-космічний центр є унікальним закладом позашкільної освіти, має єдину в Україні сучасну навчально-матеріальну базу та тісно співпрацює з ліцеєм Богуна. Навчання у гуртках максимально комп’ютеризоване та відбувається у спеціалізованих навчальних класах, тож майбутні авіатори ще до вступу у вищі навчальні заклади отримують гарну базу для майбутнього освоєння цієї надцікавої професії.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про запровадження щорічного міського конкурсу «Мистецькі Горизонти»
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 14 грудня 2023 року № 7531/7572 «Про бюджет міста Києва на 2024 рік»
  • Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2024–2026 роки
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7124/7165 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки в електронній формі щодо
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про реорганізацію вечірньої середньої школи ІІ-ІІІ ступенів № 4 м. Києва шляхом приєднання до Ліцею № 176 імені Мігеля де Сервантеса Сааведри Дніпровського району м. Києва
  • Про включення до Переліку першого типу частини нежитлової будівлі комунальної власності територіальної громади міста Києва
  • Про визнання таким, що втратило чинність рішення Київської міської ради від 27 жовтня 2022 року № 5481/5522 «Про деякі питання реалізації рішення Київської міської ради від 18 червня 2009 року № 627/1683 «Про деякі питання реалізації Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» в умовах воєнного стану