Володимир Бондаренко: Детальний план територій Оболонського району першочергово передбачає побудову інфраструктурних об’єктів

Tool items

Детальний план територій Оболонського району першочергово передбачає побудову інфраструктурних об’єктів відповідно до оновленої містобудівної документації.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, завдяки цьому рішенню держава отримає орієнтовно пів мільярда гривень прибутку, а Київ – сучасний новий район зі школою, садками, розвинутою інфраструктурою та парком. 

Таке рішення було підтримано 10 червня, на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання, більшістю депутатів.

«Оболонський район потребує будівництва нових закладів освіти, і саме це передбачено у новій містобудівній документації. З огляду на нагальні потреби та перспективи розвитку заплановано відкриття трьох закладів дошкільної освіти на 420 місць, а саме два вбудовано-прибудованих заклади місткістю на 80 та 100 місць та одного окремо розташованого закладу на 240 місць. Також у районі з’явиться й новий комплекс об’єднаних закладів загальної середньої освіти з закладом професійної освіти, який розраховано на 1 500 учнів, у тому числі 1 440 учнівських місць загальної освіти та 60 місць для отримання професійної освіти», – наголосив Володимир Бондаренко. 

Заступник міського голови зазначив, що другим важливим напрямом реалізації проєкту є забезпечення району закладами медичного обслуговування. Передбачено амбулаторії сімейного лікаря загальної практики на перших поверхах житлових будинків, що намічені до будівництва уздовж вулиці Проектної, 1.

«Необхідно наголосити, що 54% території мікрорайону відведено під зелені зони. Проєкт унікальний тим, що не передбачає ущільнення наявної забудови, а ревіталізацію занедбаної агропромислової території. Також проєкт детального плану включає заходи із розвитку інженерно-транспортної інфраструктури спрямовані на організацію комфортних та безпечних зв’язків існуючого житлового масиву з проєктним комплексом до складу якого увійшли об’єкти соціальної інфраструктури. Врешті містобудівною документацією заплановано організацію маршруту транспорту по Великій Кільцевій дорозі, будівництво другого підземного та наземних переходів», – додав Володимир Бондаренко.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Президента України щодо вжиття невідкладних заходів спрямованих на визволення українських військовополонених із російського полону
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (344463577)
  • Про звернення Київської міської ради до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури
  • Про викуп земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені для суспільних потреб
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30 березня 2022 року № 4550/4591 «Про Порядок використання коштів Програми вирішення депутатами Київської міської ради соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців в умовах воєнного стану»
  • Про затвердження комплексної міської цільової програми «Молодь та спорт столиці» на 2025–2027 роки
  • Про присвоєння комунальному закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж артдизайну» імені Бадрі Лолашвілі
  • Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки на вул. Сімферопольській, 19/1 у Дарницькому районі м. Києва, що підлягає продажу товариству з обмеженою відповідальністю «РЕФЕРТА» для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги (311159731)
  • Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки на вул. Солом’янській, 1 у Солом’янському районі м. Києва, що підлягає продажу громадянину Семіляку Сергію Олександровичу для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування (699211198)
  • Про надання Управлінню освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівель і споруд закладу освіти на вул. Копилівській, 8 у Подільському районі міста Києва (765216446)