Прокопів: Київрада пропонує депутатам Верховної Ради протестувати сенсорну кнопку для голосування

Tool items

Прокопів: Київрада пропонує депутатам Верховної Ради протестувати сенсорну кнопку для голосування  

Київська міська рада готова надати можливість депутатам Верховної Ради України протестувати роботу системи для голосування Рада IV. Як зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів – із відповідною ініціативою звернувся Громадський рух Чесно. У КМР ідею підтримують і готові провести для парламентарів майстер-клас функціонування сенсорної кнопки.

«Рада IV передбачає реєстрацію депутата Київської міської ради за допомогою спеціальної іменної картки, а процес голосування потребує натискання двох кнопок одночасно.  При цьому натискати ці кнопки необхідно весь час, поки триває процедура волевиявлення. Таким чином, це унеможливлює голосування за когось. Система передбачає і використання пультів, де можливо знайти та ознайомитись з порядком денним, а також записатися на виступ», - розповів Володимир Прокопів.

Загалом сенсорна кнопка успішно працює в Київраді з 2015 року та є найбільш дієвим кроком у подоланні кнопкодавства і політичної корупції. Вартість розробки технічного завдання, проєкту, саме обладнання та його монтаж коштували 13,6 млн грн.

«Стандартом роботи Київради є відкритість та прозорість. Саме тому ми були першим представницьким органом місцевого самоврядування, який встановив інноваційну систему для голосування. Переконаний, успішний досвід Києва може стати гарним прикладом у запровадженні практики подолання кнопкодавства і в парламенті», - наголосив Володимир Прокопів.

Про дату тестування системи Рада IV депутатами Верховної Ради України буде повідомлено додатково.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».
  • Про внесення змін та доповнень до Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 та Положенням про постійні комісії Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 29.02.2024 № 7796/7837
  • Про затвердження Угоди про підготовку кредитного фінансування
  • Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва» у 2024 році
  • Про створення тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з вивчення питань, пов’язаних з аналізом ефективності фінансово-господарської діяльності роботи комунальних підприємств - керуючих компаній з обслуговування житлового фонду районів м. Києва