Київрада виділила 1,752 млрд грн на програму “Турбота. Назустріч киянам” у 2018 році

Tool items

Київрада виділила 1,752 млрд грн на програму “Турбота. Назустріч киянам” у 2018 році

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам”.

Відтак, фінансування цільової програми у 2018 році становитиме 1, 752 млрд грн. Це на 13% більше, ніж попереднього року. Якщо порівняти з плановим фінансуванням в 2016 році – то фіксуємо зріст практично на чверть. Гроші передбачені для максимального задоволення потреб киян у соціальній допомозі. Зокрема буде збільшено надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, членам сімей загиблих учасників АТО та особам, які брали участь в Революції Гідності. 

“Ми вдосконалили порядок оздоровлення дітей киян-учасників антитерористичної операції. Тепер будемо відправляти на відпочинок дітей не тільки до 7 років, а у віці до 14 років, якщо дитина з сім’ї учасника АТО, або до 16 років, якщо хтось із батьків загинув у антитерористичній операції. Також цього року заплановано у 2,5 рази збільшити кількість путівок для оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Окрім того, буде збільшено допомогу на закупівлю засобів гігієни, реабілітації та ортопедичного взуття для визначених категорій”, - зазначив директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА) Юрій Крикунов.

Також збільшення видатків у рамках програми передбачено на надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення та киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах (за зверненнями киян). Окрім того, заплановано збільшення закупівлі засобів складного протезування і часткова компенсація витрат найбільш вразливим категоріям киян на придбання продуктів першої необхідності.

Рішення підтримали 89 депутатів.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».
  • Про внесення змін та доповнень до Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 та Положенням про постійні комісії Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 29.02.2024 № 7796/7837
  • Про затвердження Угоди про підготовку кредитного фінансування
  • Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва» у 2024 році
  • Про створення тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з вивчення питань, пов’язаних з аналізом ефективності фінансово-господарської діяльності роботи комунальних підприємств - керуючих компаній з обслуговування житлового фонду районів м. Києва
  • Про надання громадянину Кваші Геннадію Олександровичу, громадянину Кваші Володимиру Геннадійовичу, громадянці Бойківській Світлані Геннадіївні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у спільну часткову власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на вул.
  • Про передачу громадянці Рябчій Ользі Олександрівні у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Соборній, 27 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДОВО-ДАЧНИЙ КООПЕРАТИВ «ОРХІДЕЯ-3») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (478279664)
  • Про надання громадянину Косенку Віталію Олександровичу дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на вул. Джаліля Муси, 17а у Подільському районі міста Києва (499013452)
  • Про передачу громадянці Шевчук Марині Сергіївні у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. 4-ій Приозерній, 5 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДОВО-ДАЧНИЙ КООПЕРАТИВ «ОРХІДЕЯ-3») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (755909277)
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельної ділянки у постійне користування для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 79 кварталу Святошинського лісництва у Святошинському районі міста Києва (661774467)