Комісія Київради звернулась до Верховної Ради з проханням прискорити прийняття законопроекту, що сприятиме старту діяльності "Київтеплоенерго"

Tool items

Комісія Київради звернулась до Верховної Ради з проханням прискорити прийняття законопроекту, що сприятиме старту діяльності "Київтеплоенерго" 

Комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу звернулась до Верховної Ради України з проханням прискорити розгляд та прийняття проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зміни права власності та особливості правонаступництва у сфері енергопостачання) №8012 від 07.02.2018 року. Відповідного листа направлено сьогодні на ім'я голови Верховної Ради України Андрія Парубія. 

За умови прийняття законопроекту комунальне підприємство "Київтеплоенерго" зможе забезпечити стабільне тепло- та водопостачання після завершення угоди з ПАТ "Київенерго". Документ надає підприємству правові підстави здійснювати господарську діяльність, використовуючи ліцензії ПАТ "Київенерго". Адже процедура отримання в НКРЕКП ліцензій може зайняти кілька місяців і вимагає від підприємства даних та показників, які можна отримати лише після фактичного початку роботи.

Нагадаємо відповідно до рішення Київської міської ради 27 квітня 2018 року припиняється дія угоди між КМДА та АЕК (нині - ПАТ) «Київенерго» на управління об'єктами теплоегергетичного комплексу. Планується, що функції «Київенерго» візьме на себе комунальне підприємство «Київтеплоенерго». Для початку повноцінної роботи КП необхідно отримати відповідні тарифи та ліцензії. Однак, за нормами чинного законодавства, для отримання ліцензій та тарифів КП «Київтеплоенерго» має подати розрахунки, що базуються на основі фактичних технічних характеристик та показників об’єктів теплопостачання. При цьому процедура передачі на баланс цих об'єктів теплопостачання досі триває. Тому отримання ліцензій – складний процес, що може зайняти тривалий період часу.

Для того, щоб уникнути технічних та технологічних ризиків, забезпечити безперебійність надання послуг киянам, міська влада ініціювала та наполягає на прийнятті законопроекту №8012. «Київтеплоенерго» використовуватиме тарифи «Київенерго» поки триватиме процес отримання на баланс майна та входження в повноцінну роботу з надання послуг.

Комісія наполягає на прискоренні прийняття цього  законопроекту, оскільки від цього залежить питання стабільного життєзабезпечення столиці. 

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про затвердження змін до Порядку часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами, основний вид діяльності яких 81.10 «Комплексне обслуговування об'єктів», та
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» у постійне користування земельної ділянки для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 73 кварталу Святошинського лісництва у Святошинському районі міста Києва (354428396)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ'ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для утримання та експлуатації скверу на розі вул. Кирилівської та вул. Куренівської в Оболонському районі міста Києва (470448253)
  • Про надання комунальному некомерційному підприємству «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Подільського району м. Києва земельної ділянки в постійне користування для обслуговування та експлуатації медичного закладу на вул. Кирилівській, 107 у Подільському районі міста Києва (693793984)
  • Про відмову громадянці Гладкій Аліні Геннадіївні у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на вул. Кубанській, 15 у Солом'янському районі міста Києва (570801680)
  • Про передачу громадянці Васильченко Світлані Геннадіївні у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Степовій, 6 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДОВО-ДАЧНИЙ КООПЕРАТИВ «ОРХІДЕЯ-3») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (775360274)