У Київраді планують оголосити «Труханів острів» ландшафтним заказником місцевого значення

КМДА

Tool items

У Київраді планують оголосити «Труханів острів»  ландшафтним заказником місцевого значення

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати погодили проект рішення “Про оголошення ландшафтним заказником місцевого значення “Труханів острів”.

Запропонований проект рішення передбачає оголошення  території острова Труханів та острова Міжмостний орієнтовною площею 27,44 га  ландшафтним заказником місцевого значення. Землекористувачами цієї території є КП  “Дарницьке лісопаркове господарство” та КП “Плесо”.

Територія, що входить до створюваного ландшафтного заказника представлена 14 озерами та листяним лісом, а також значним угрупуванням рідкісних видів рослин та тварин, які внесені до Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі та Червоної книги України. Крім того, надання статусу природно-заповідного фонду унеможливить використання цих земель для забудови та меліорації.

Проект рішення спрямований на збереження цінних природних комплексів та представників острівної флори і фауни столиці. Також оголошення “Труханового острова»  ландшафтним заказником місцевого значення  сприятиме оздоровленню довкілля.

Проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань екологічної політики. Потім документ винесуть на пленарне засідання КМР.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо підтримки проєкту Закону України №11161 «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та державний реєстр майна,
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про затвердження змін до Порядку часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, обслуговуючими кооперативами, юридичними особами, основний вид діяльності яких 81.10 «Комплексне обслуговування об'єктів», та
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» у постійне користування земельної ділянки для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 73 кварталу Святошинського лісництва у Святошинському районі міста Києва (354428396)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ'ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для утримання та експлуатації скверу на розі вул. Кирилівської та вул. Куренівської в Оболонському районі міста Києва (470448253)
  • Про надання комунальному некомерційному підприємству «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Подільського району м. Києва земельної ділянки в постійне користування для обслуговування та експлуатації медичного закладу на вул. Кирилівській, 107 у Подільському районі міста Києва (693793984)
  • Про відмову громадянці Гладкій Аліні Геннадіївні у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на вул. Кубанській, 15 у Солом'янському районі міста Києва (570801680)
  • Про передачу громадянці Васильченко Світлані Геннадіївні у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Степовій, 6 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДОВО-ДАЧНИЙ КООПЕРАТИВ «ОРХІДЕЯ-3») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (775360274)