В. Прокопів очолив комісію, яка оцінить корупційні ризики у діяльності Київради

Tool items

В. Прокопів очолив комісію, яка оцінить корупційні ризики у діяльності Київради

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення провести оцінку корупційних ризиків у діяльності Київської міської ради.

Для цього депутати утворили спеціальну комісію. До її складу увійшли представники всіх депутатських фракцій. Очолив відповідну комісію заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів. Комісія має провести оцінку антикорупційних ризиків у діяльності Київради протягом трьох місяців, від моменту оприлюднення цього рішення.

“Це не формальне рішення, метою якого є виконання вимог законодавства України про запобігання корупції. Це один з перших і основних кроків у формуванні нової антикорупційної програми Київської міської ради. Ми, як органи місцевого самоврядування, маємо синхронно підтримувати державну політику направлену на боротьбу з корупцією”, - зазначив Володимир Прокопів. 

Також. Відповідно до рішення, комісія має підготувати Антикорупційну програму Київради та слідкувати за виконанням, після її прийняття. До Антикорупційної програми, серед іншого, має бути включена інформація про методи і способи оцінки корупційних ризиків, ідентифіковані корупційні ризики, корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, а також визначені рівні корупційних ризиків.  Передбачається, що відповідна програма сприятиме запобіганню корупції, збільшенню довіри громадян і бізнесу до влади. 

“Київська міська рада VIII скликання демонструє відкритість та прозорість у своїй роботі. Це відзначають авторитетні громадські організації, тому ми безперечно зацікавлені напрацювати якісний документ у відповідності з усіма вимогами антикорупційного законодавства”, - наголосив Володимир Прокопів.

Створення комісії, яка проводитиме оцінку корупційних ризиків у діяльності Київради підтримали 102 депутати. 

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Президента України щодо вжиття невідкладних заходів спрямованих на визволення українських військовополонених із російського полону
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КАПІТАЛ ПРОДАКШН ПЛЮС» земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на вул. Сім'ї Кульженків, 14 в Оболонському районі міста Києва (344463577)
  • Про звернення Київської міської ради до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури
  • Про викуп земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені для суспільних потреб
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30 березня 2022 року № 4550/4591 «Про Порядок використання коштів Програми вирішення депутатами Київської міської ради соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців в умовах воєнного стану»
  • Про надання Управлінню освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівель і споруд закладу освіти на вул. Копилівській, 8 у Подільському районі міста Києва (765216446)
  • Про передачу громадянину Шпаку Сергію Михайловичу у приватну власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на Стратегічному шосе, 24 у Голосіївському районі міста Києва (227421546)
  • Про надання Управлінню освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації земельної ділянки в постійне користування для експлуатації та обслуговування будівлі закладу освіти у пров. Ромському, 2 у Подільському районі міста Києва (583144485)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ’ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для утримання зелених насаджень та обслуговування скверу на Андріївському узвозі у Подільському районі міста Києва (244736279)
  • Про надання КИЇВСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ОБ’ЄДНАННЮ ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ МІСТА «КИЇВЗЕЛЕНБУД» земельної ділянки в постійне користування для створення, утримання та експлуатації зелених насаджень загального користування (скверу) на просп. Володимира Івасюка, 54-56 у Оболонському районі міста Києва (354414134)