В. Прокопів: відновлення історичної справедливості - важлива місія для усієї країни, Київ готовий подавати приклад


Коновалець

Tool items

В. Прокопів: відновлення історичної справедливості -  важлива місія для усієї країни, Київ готовий подавати приклад

Сьогодні у Києві відкрили Меморіальну дошку Євгену Коновальцю. Барельєф встановили на вулиці Січових Стрільців, названій на честь створених Коновальцем вiйськових пiдроздiлiв, у будинку, де у 1918 році були їхні касарні. Встановлення пам'ятної дошки профінансувало місто. 

У заході взяли участь віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, міністр культури України Євген Нищук, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович та заступник міського голови-секретар Київради Володимир Прокопів.

Коновалець2

«Володимир Михайлович, у вашій особі хочу подякувати Інституту національної пам'яті за організацію, правильно обраний день та вулицю Січових Стрільців (яка не так давно була перейменована) для встановлення меморіальної дошки герою Євгену Коновальцю, і найголовніше - за відновлення історичної справедливості. Символічно, що у час, коли не так давно ми спостерігали за процесами демонтажу пам'ятників та дощок радянським вождям, ми встановлюємо нові пам'ятні знаки тим, кому завдячуємо державністю. Приємно їздити по вулицях столиці, які ще не так давно носили назви Щорса, а тепер перейменовані на честь Євгена Коновальця, Артема - тепер Січових Стрільців. Так, це всього лише перейменування - але воно має величезний історичний вплив на свідомість. Люди мають знати про тих, завдяки кому маємо Україну», - наголосив Прокопів.

Голова Інституту Національної пам’яті Володимир Вятрович висловив упевненість, що відкриття пам’ятної дошки та перейменування вулиць на честь Коновальця це лише початок відновлення історичної справедливості.


«Я дуже радий, що Євген Коновалець повертається в столицю, повертається у вигляді цієї пам’ятної дошки, повертається у вигляді перейменованих вулиць – Січових Стрільців і Євгена Коновальця. Я дуже сподіваюся, що і тіло Євгена Коновальця повернеться у Київ, він буде перепохований тут у столиці у Національному пантеоні, і це буде свідченням того, що та Україна, яку ми маємо сьогодні - є гідною пам’яті таких визначних людей", - зазначив Вятрович.

Коновалець3

Урочистості завершились молебнем та покладанням квітів біля барельєфу герою.
 
-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про поновлення приватному акціонерному товариству «АГРОФІРМА «ТЕПЛИЦІ УКРАЇНИ» договору оренди земельної ділянки від 07 серпня 2006 року № 75-6-00299 (зі змінами) на вул. Берковецькій, 6 у Святошинському районі м. Києва (507105232, 710909043)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 13.07.2023 № 6880/6921 «Про затвердження переліку об’єктів, що підлягають усуненню із публічного простору міста Києва»
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7125/7166 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві конкурсів з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації
  • Про зміну типу та найменування деяких закладів загальної середньої освіти Печерського району міста Києва
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7124/7165 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки в електронній формі щодо
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)