Київрада утворила два нових управління: з екології та туризму

управління з екології та турізму

Tool items

Київрада утворила два нових управління: з екології та туризму

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про утворення двох нових управлінь у складі виконавчого органу Київради (КМДА).

Відтак, Київрада створила Управління екології та природних ресурсів, його виокремили з Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища.

Така потреба виникла, адже функції охорони навколишнього середовища, контролю за благоустроєм, попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, охорони праці, виконання дозвільних процедур тощо зосереджені в одному структурному підрозділі - Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища. А це унеможливлює забезпечення належного виконання покладених на виконавчий орган повноважень у сфері екології та охорони довкілля.

На управління екології та природних ресурсів покладено здійснення 95 функцій, в тому числі 13 адміністративних, також координація діяльності 23 комунальних підприємств. Повноваження управління стосується питань регулювання стану довкілля, моніторингу, стану атмосферного повітря, територій зелених насаджень загального користування тощо.

Також утворено Управління туризму та промоцій у складі Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київради (КМДА).
Таке Управління утворено, адже окремий структурний підрозділ дозволить розвивати туризм, повноцінно реалізовувати його економічні, соціальні та гуманітарні функції, наповнювати міський бюджет та створювати нові робочі місця.

Рішення підтримали 76 депутатів.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про продаж земельної ділянки на вул. Бориспільській, 13 у Дарницькому районі м. Києва ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (381127271)
  • Про схвалення Концепції відновлення та підвищення енергетичної стійкості міста Києва (Розподілена когенерація)
  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельної ділянки в постійне користування для цілей підрозділів 09.01-09.02, 09.04-09.05 та для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 83 кварталу Межигірського лісництва в Оболонському районі міста Києва (617684138)
  • Про здійснення запозичення до бюджету міста Києва шляхом залучення кредиту Європейського інвестиційного банку у 2024 році
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «Б.В.К.» земельної ділянки в оренду для експлуатації та обслуговування будівель торгівлі на вул. Нововокзальній, 2 у Солом'янському районі міста Києва (493413383)
  • Про надання Комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» земельної ділянки у постійне користування для збереження та використання земель природно-заповідного фонду на території 119 кварталу Святошинського лісництва у Святошинському районі міста Києва (354458044)
  • Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:62:068:0018, наданої в оренду ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КОМСТЕЙТ» для експлуатації та обслуговування виробничого комплексу на вул. Якова Гніздовського, 1 у Деснянському районі міста Києва (386394708)