В. Прокопів представив висновок службової перевірки щодо не персонального голосування 27 жовтня

В. Прокопів

Tool items

В. Прокопів представив висновок службової перевірки щодо не персонального голосування 27 жовтня

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів представив проект висновку комісії з проведення службової перевірки за фактом не персонального голосування, який стався 27 жовтня 2016 року під час пленарного засідання КМР.

Члени комісії встановили хронологію обставин: коли саме зайшов порушник, час його перебування на робочому місці депутата та коли він залишив сесійну залу.

Було зафіксовано факт не персонального голосування громадянином В’ячеславом Боядіном — помічником депутата Київради Костянтина Ялового. Порушник голосував карткою депутата Ігоря Кісільова. Боядіна було звільнено у той же день. Депутати, причетні до даного інциденту написали пояснювальні записки. За словами Ялового, Боядін перебував у сесійній залі для надання консультацій з питань порядку денного, але доручення про голосування за порядок денний не отримував. Яловий також пояснив — після того, як помітив факт правопорушення, зробив зауваження помічнику та попросив його покинути сесійну залу.

“Комісія, яка проводила службову перевірку рекомендує Київському міському голові Віталію Кличку звернутись до правоохоронних органів щодо надання правової оцінки діям причетних до подій осіб. Також оцінити дії порушників має постійна комісія з питань регламенту та депутатської етики на найближчому засіданні. Хочу наголосити — винні у порушеннях мають понести покарання”, - зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

Окрім того, аби уникнути в майбутньому подібних ситуацій, за рекомендацією комісії, у Київраді розроблять проект рішення щодо порядку доступу до зали пленарних засідань Київської міської ради.

«Попри те, що такий прикрий випадок мав місце у нашій практиці, я абсолютно впевнений, що ми зробили правильні висновки. Більше того, той резонанс і відкритість розслідування, дає всі підстави говорити, що більше ні у кого не виникне бажання ставити під сумнів репутацію Київради», - наголосив Володимир Прокопів.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про поновлення приватному акціонерному товариству «АГРОФІРМА «ТЕПЛИЦІ УКРАЇНИ» договору оренди земельної ділянки від 07 серпня 2006 року № 75-6-00299 (зі змінами) на вул. Берковецькій, 6 у Святошинському районі м. Києва (507105232, 710909043)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 13.07.2023 № 6880/6921 «Про затвердження переліку об’єктів, що підлягають усуненню із публічного простору міста Києва»
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7125/7166 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві конкурсів з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації
  • Про зміну типу та найменування деяких закладів загальної середньої освіти Печерського району міста Києва
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7124/7165 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки в електронній формі щодо
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)