В. Прокопів представив висновок службової перевірки щодо не персонального голосування 27 жовтня

В. Прокопів

Tool items

В. Прокопів представив висновок службової перевірки щодо не персонального голосування 27 жовтня

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів представив проект висновку комісії з проведення службової перевірки за фактом не персонального голосування, який стався 27 жовтня 2016 року під час пленарного засідання КМР.

Члени комісії встановили хронологію обставин: коли саме зайшов порушник, час його перебування на робочому місці депутата та коли він залишив сесійну залу.

Було зафіксовано факт не персонального голосування громадянином В’ячеславом Боядіном — помічником депутата Київради Костянтина Ялового. Порушник голосував карткою депутата Ігоря Кісільова. Боядіна було звільнено у той же день. Депутати, причетні до даного інциденту написали пояснювальні записки. За словами Ялового, Боядін перебував у сесійній залі для надання консультацій з питань порядку денного, але доручення про голосування за порядок денний не отримував. Яловий також пояснив — після того, як помітив факт правопорушення, зробив зауваження помічнику та попросив його покинути сесійну залу.

“Комісія, яка проводила службову перевірку рекомендує Київському міському голові Віталію Кличку звернутись до правоохоронних органів щодо надання правової оцінки діям причетних до подій осіб. Також оцінити дії порушників має постійна комісія з питань регламенту та депутатської етики на найближчому засіданні. Хочу наголосити — винні у порушеннях мають понести покарання”, - зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

Окрім того, аби уникнути в майбутньому подібних ситуацій, за рекомендацією комісії, у Київраді розроблять проект рішення щодо порядку доступу до зали пленарних засідань Київської міської ради.

«Попри те, що такий прикрий випадок мав місце у нашій практиці, я абсолютно впевнений, що ми зробили правильні висновки. Більше того, той резонанс і відкритість розслідування, дає всі підстави говорити, що більше ні у кого не виникне бажання ставити під сумнів репутацію Київради», - наголосив Володимир Прокопів.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету міністрів України та Міністерства оборони України щодо збільшення обсягів бронювання військовозобов’язаних працівників КАРС «Київська служба порятунку»
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я столиці» на 2024–2025 роки
  • Про внесення змін до міської цільової програми «Громадське здоров'я» на 2022 - 2025 роки
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 30.05.2024 № 471/8437 «Про питання надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва у місті Києві в умовах воєнного стану»
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МІЖРЕГІОНАЛЬНА ІНВЕСТИЦІЙНО-ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ» земельної ділянки в оренду для експлуатації та обслуговування основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на просп. Валерія Лобановського, 119 у Голосіївському районі міста
  • Про безоплатне прийняття з державної власності до комунальної власності територіальної громади міста Києва окремого індивідуально визначеного майна
  • Про передачу громадянину Саржицькому Володимиру Олександровичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Чорничній, 2-а (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДІВНИЧИЙ КООПЕРАТИВ «ВІКТОРІЯ») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (496273709)
  • Про передачу громадянину Кирилову Павлу Валентиновичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Підбірній, 2 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДІВНИЧИЙ КООПЕРАТИВ «ВІКТОРІЯ») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (392721044)
  • Про передачу громадянину Савінову Володимиру Миколайовичу у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Чорничній, 3 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДІВНИЧИЙ КООПЕРАТИВ «ВІКТОРІЯ») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (506127465)
  • Про поновлення акціонерному товариству «ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ» договору на право тимчасового користування землею на умовах оренди від 18 червня 1999 року № 69-5-00024 для експлуатації та обслуговування будинку відділення № 5394 банку на вул. Вадима Гетьмана, 26-а у Солом'янському районі м. Києва (340576892)