Площу заказника “Межигірсько-Пуща-Водицький” можуть збільшити на 9,2 га

Будівля Київської міської ради

Tool items

Площу заказника “Межигірсько-Пуща-Водицький” можуть збільшити на 9,2 га

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати погодили проект рішення “Про збільшення території лісового заказника місцевого значення “Межигірсько-Пуща-Водицький” за умови позитивного висновку Міністерства екології та природних ресурсів України.

Запропонований проект рішення передбачає збільшення території лісового заказника місцевого значення “Межигірсько-Пуща-Водицький” на 9,2 га за рахунок включення до його складу окремих виділів. Відповідні території примикають до заказника. Це типові ділянки лісового фонду, які за своїм породним, ґрунтовим, гідрологічним та іншим складом не відрізняються від лісових ділянок, які можуть входити до заказника.

“Проект рішення дуже актуальний, бо унеможливить забудову цих ділянок. І відповідно зніме соціальну напругу серед населення, адже громадяни хвилюються, щоб були збережені зелені зони. Також рішення сприятиме збереженню та охороні змішаних насаджень сосни та дуба з багатим підліском”, — зазначає голова профільної комісії Костянтин Яловий.

Відповідний проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».
  • Про внесення змін та доповнень до Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 та Положенням про постійні комісії Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 29.02.2024 № 7796/7837
  • Про затвердження Угоди про підготовку кредитного фінансування
  • Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва» у 2024 році
  • Про створення тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з вивчення питань, пов’язаних з аналізом ефективності фінансово-господарської діяльності роботи комунальних підприємств - керуючих компаній з обслуговування житлового фонду районів м. Києва