Опубліковано рекомендації для продуктових магазинів на період протиепідемічних обмежень

Вулиця Воздвиженська

Tool items

1186
Опубліковано рекомендації для продуктових магазинів на період протиепідемічних обмежень
 
Керівники закладів громадського харчування та продовольчої торгівлі, незалежно від їх підпорядкування і форми власності, мають забезпечити низку профілактичних та протиепідемічних заходів для недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.
 
Зокрема:
забезпечити наявність споживачів у торгівельному приміщенні із розрахунку 1 особа на 10 кв. м та заходи щодо дотримання санітарних норм, не допускати до торгівельних приміщень осіб без засобів індивідуального захисту (масок);
забезпечити дотримання відстані не менше 1 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до торгівельних приміщень;
заборонити продаж незахищених продуктів харчування (дозволяти до продажу лише фасовані продукти та продукти в упаковці виробника);
проводити роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників;
забезпечити працівників, які мають найбільший контакт із відвідувачами, засобами індивідуального захисту (з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил;
забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1 метра, або встановити захисні екрани для захисту працівників;
збільшити кратність проведення дезінфекційних заходів (вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у приміщеннях, особливо в місцях найбільшого контакту з поверхнями – ручки дверей, барні стійки, місця сидіння, раковини, тощо);
дотримуватися нормативних показників температури повітря та наскрізне провітрювання приміщень;
забезпечити проведення щоденної термометрії всіх працівників, результати термометрії вносити до оформлених на кожного працівника листків термометрії, не допускати до роботи осіб із ознаками інфекційного захворювання;
виділити приміщення для тимчасової ізоляції осіб із ознаками захворювання на гострі респіраторні інфекційні захворювання;
у разі виявлення працівника з ознаками респіраторного інфекційного захворювання вжити заходів для його ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про цей випадок заклад охорони здоров’я;
обмежити масові заходи в закритих приміщеннях;
забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки тощо);
забезпечити медичні пункти (при наявності) необхідними засобами та обладнанням (термометрами, бактерицидними випромінювачами, дезінфекційними та антисептичними засобами, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту тощо).
 
Профілактичні заходи мають тривати і для відвідувачів, як то:
забезпечення вхідного санітарного контролю, не допускати до торгових залів більше ніж 1 особу на 10 кв. м та осіб без засобів індивідуального захисту (масок);
забезпечити відстань не менше 1 метра між відвідувачами в чергах до кас та/або терміналів самообслуговування;
забезпечення можливості використання спиртовмісних антисептиків для відвідувачів;
забезпечення відвідувачів достатньою кількістю одноразових серветок на столах обслуговування (та під час видачі меню на виніс).
-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про внесення змін до деяких рішень Київської міської ради щодо проведення пленарних засідань Київської міської ради та її органів в режимі онлайн
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 06.02.2020 № 4/8174 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 22.12.2016 № 787/1791 «Про затвердження Положення про громадський бюджет міста Києва» та про затвердження Параметрів громадського бюджету на 2021 рік
  • Про внесення змін до Міської цільової програми розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2019-2023 роки, затвердженою рішенням Київської міської ради від 14 листопада 2019 року № 222/7795
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 12 грудня 2019 року № 456/8029 «Про бюджет міста Києва на 2020 рік»
  • Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018–2020 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 21 грудня 2017 року№ 1042/4049
  • Про надання КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ВИКОНАВЧОГО ОРГАНУ КИЇВРАДИ (КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» у постійне користування земельної ділянки для експлуатації та обслуговування будівлі центрального теплового пункту на просп. Відрадному, 38-Б у Солом'янському районі міста Києва (541541054)
  • Про надання КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ВИКОНАВЧОГО ОРГАНУ КИЇВРАДИ (КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» у постійне користування земельної ділянки для експлуатації та обслуговування будівлі індивідуального теплового пункту на вул. Голосіївській, 16 у Голосіївському районі міста Києва (655564144)
  • Про надання КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ВИКОНАВЧОГО ОРГАНУ КИЇВРАДИ (КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» у постійне користування земельної ділянки для експлуатації та обслуговування будівлі бойлерної на просп. Глушкова Академіка, 18-А у Голосіївському районі міста Києва (691004136)
  • Про надання КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ВИКОНАВЧОГО ОРГАНУ КИЇВРАДИ (КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» земельної ділянки у постійне користування для експлуатації та обслуговування будівлі центрального теплового пункту на вул. Наумова Генерала, 23-А у Святошинському районі міста Києва (384133406)
  • Про надання КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ВИКОНАВЧОГО ОРГАНУ КИЇВРАДИ (КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» земельної ділянки у постійне користування для експлуатації та обслуговування будівлі індивідуального теплового пункту на вул. Зодчих, 68/2 у Святошинському районі міста Києва (555241390)