Київ презентував у Страсбурзі успішні кейси і тенденції місцевої демократії в умовах повномасштабної війни

Tool items

Київ взяв участь у щорічному Європейському тижні місцевої демократії у Страсбурзі разом із делегаціями 51 міста з 18 країн Європи. 

Про це повідомила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, яка презентувала зарубіжним колегам успішні кейси і тенденції місцевої демократії української столиці в умовах повномасштабної війни.

У межах координаційної зустрічі Київ також представив діалогову платформу – мережу муніципальних просторів Vcentri HUB та інші інструменти місцевої демократії.

«Україна вже два роки перебуває у стані повномасштабної війни. Безумовно, це має значний вплив на процедури, які є звичними для демократичного суспільства. Водночас, попри складні часи, Київ має чітке бачення подальшого розвитку демократичних практик і забезпечення їхнього сталого розвитку. І ми не зупиняємось у розбудові інструментів демократії», – наголосила Вікторія Муха.

Окремо порушили питання про подальшу співпрацю Києва з міжнародними партнерами, яка є ключовою як зараз, так і у процесі повоєнної відбудови. Зокрема, кияни подякували голові Центру експертизи належного урядування Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи пані Моріте Морас за надані експертні висновки та допомогу в розробці Концепції відновлення місцевого самоврядування, яку готує Асоціація міст України спільно з Конгресом.

Окрім цього, київська делегація відвідала мерію Страсбурга і зустрілася із заступницею очільника міста з питань культури та мистецтва пані Анн Містлер. Кияни запросили французьких колег відвідати столицю України найближчим часом і переконатися, що за час повномасштабної війни місто змогло оперативно адаптуватися до викликів нової реальності та продовжує жити й розвиватися.

«Київ зміцнюватиме партнерські відносини з європейськими демократичними країнами та інституціями. Ми плануємо долучатися до Європейського тижня місцевої демократії й надалі, навіть претендувати на головну нагороду – «12 зірок». Ця відзнака підкреслює досягнення міської влади в залученні громади до розвитку місцевої демократії та загалом суспільного життя на рівні міста. А ми в цьому процесі маємо низку ефективних інструментів, які демонструють хороші результати», – запевнила Вікторія Муха.

Довідка. У квітні минулого року на запрошення мера Києва Віталія Кличка до столиці завітав Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі. Він став учасником масштабного заходу – саміту відкритих громадських просторів «Сила партнерства». Ще тоді європейський лідер відзначив, що Київ вже не перший рік працює над розбудовою місцевого самоврядування й демократичних інструментів для громади. Тому запросив представників української столиці презентувати свої ефективні проєкти на Європейському тижні місцевої демократії.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про поновлення приватному акціонерному товариству «АГРОФІРМА «ТЕПЛИЦІ УКРАЇНИ» договору оренди земельної ділянки від 07 серпня 2006 року № 75-6-00299 (зі змінами) на вул. Берковецькій, 6 у Святошинському районі м. Києва (507105232, 710909043)
  • Про звернення Київської міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державної інспекції архітектури та містобудування України щодо здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) стосовно суб’єктів господарювання, які здійснюють будівництво поряд із ділянкою тунелю
  • «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 14 грудня 2023 року № 7531/7572 «Про бюджет міста Києва на 2024 рік»
  • Про зміну типу та найменування деяких закладів загальної середньої освіти Солом’янського району міста Києва
  • Про порушення перед комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій клопотання про присудження Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти Кінькову Юрію Григоровичу та Александровій Ользі Миколаївні
  • Про продаж земельної ділянки на земельних торгах (аукціоні) для розміщення підприємства торгівлі на шосе Дніпровському у Голосіївському районі м. Києва (669824942)