Понад 100 тисяч млинців для бійців Збройних Сил України приготували одночасно у різних містах України

Tool items

У столиці під час благодійного заходу «Млинці подяки» встановили рекорд України: «Найбільша кількість млинців для ЗСУ» – 100 359 штук, які згодом доставили госпіталізованим військовим у 41 медичний заклад України, а також захисникам та захисницям на фронт.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Юлія Ярмоленко, до благодійної ініціативи долучились кілька тисяч волонтерів, які разом виготовили млинці для бійців Збройних Сил України.

«Згодом млинці були доставлені госпіталізованим військовим у 41 медичний заклад України від Краматорська до Ужгорода, а також захисникам та захисницям на фронт. Ми відчуваємо справжню силу в нашій єдності, оскільки тільки разом ми зможемо все і навіть більше! Українські захисники та захисниці саме зараз якнайбільше потребують нашої турботи, домашнього затишку та теплоти рук справжніх українських жінок-берегинь», – розповіла Юлія Ярмоленко.

Депутатка додала, що наразі також триває підрахунок для фіксації ще одного рекорду України – «Найбільша кількість волонтерів, які прийняли участь у заході».

За словами депутата Київської міської ради Ярослава Федоренка, млинці подяки стали свідченням  турботи та підтримки українських захисників та захисниць.

«Представники київського бізнесу, місцевих громад, дошкільних навчальних закладів, шкіл та вищих професійних училищ з усієї території України безперервно працювали для того, щоб приготувати млинці подяки для бійців. Дякую всім волонтерам, які долучились до ініціативи та зробили свій внесок в її реалізацію. Разом робити добрі справи легко! Українці – одна велика нація, і ми підтримуємо одне одного та особливо тих, хто в умовах війни зі зброєю в руках захищають незалежність нашої держави», – додав Ярослав Федоренко.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про запровадження щорічного міського конкурсу «Мистецькі Горизонти»
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 14 грудня 2023 року № 7531/7572 «Про бюджет міста Києва на 2024 рік»
  • Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2024–2026 роки
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7124/7165 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки в електронній формі щодо
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про реорганізацію вечірньої середньої школи ІІ-ІІІ ступенів № 4 м. Києва шляхом приєднання до Ліцею № 176 імені Мігеля де Сервантеса Сааведри Дніпровського району м. Києва
  • Про включення до Переліку першого типу частини нежитлової будівлі комунальної власності територіальної громади міста Києва
  • Про визнання таким, що втратило чинність рішення Київської міської ради від 27 жовтня 2022 року № 5481/5522 «Про деякі питання реалізації рішення Київської міської ради від 18 червня 2009 року № 627/1683 «Про деякі питання реалізації Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» в умовах воєнного стану