Київрада призначила чотирьох нових заступників мера з питань здійснення самоврядних повноважень

Tool items

Київрада призначила чотирьох нових заступників мера з питань здійснення самоврядних повноважень

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати погодили призначення Володимира Прокопіва на посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень. Він займатиметься розвитком місцевого самоврядування в столиці та міжнародним співробітництвом Києва містами-побратимами і європейськими організаціями. Також Прокопів підкреслив важливість відновлення районних рад у столиці.

«Київ потребує відновлення райрад. Але не армії чиновників, які проїдають міський бюджет, а ефективних комунікаторів між владою та громадою. Зараз на одного депутата КМР припадає в середньому по 30 тисяч киян, важко охопити всі проблеми. Районні депутати мають покращити комунікацію та пришвидшити вирішення всіх нагальних питань. Я сподіваюся, що теперішній депутатський корпус впорається з задачею відновлення районних рад», - зазначив Володимир Прокопів.

Окрім того, на посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень призначено Олексія Кулебу, Олену Говорову та Костянтина Усова.

Довідково:
Володимир Прокопів розпочав свою роботу в КМДА у 2007 році, опікувався справами молоді. Згодом став провідним спеціалістом відділу контролю за дотриманням вимог земельного законодавства Державної інспекції сільського господарства. Депутат Київради VIII – IX скликання. З грудня 2015 до 2020 року обіймав посаду заступника міського голови — секретаря Київради. 
Володимир Прокопів ініціював перетворення першого поверху Київради на публічний простір. Також був апологетом запровадження у столиці Громадського бюджету та електронних петицій до міської влади. П’ять років поспіль очолював офіційну делегацію України в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи. Веде активну політику на міжнародній арені, переймаючи європейський досвід у сфері місцевого самоврядування.

Олексій Кулеба за освітою економіст. Був депутатом Ржищівської міської ради Київської  області. Має досвід викладацької діяльності в ПАТ «МАУП» та Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова. Працював на посаді менеджера комунального підприємства Київської обласної ради «КИЇВ-МЕДІА». Був радником КП «Плесо». З 2019 року - директор Департаменту міського благоустрою КМДА. 

Олена Говорова призер Олімпійських ігор. Виборола бронзову олімпійську медаль на сіднейській Олімпіаді в потрійному стрибку. Працює фізичною особою-підприємцем, має досвід роботи на керівних посадах. Понад 15 років є членом Національного олімпійського комітету. 

Костянтин Усов має освіту журналіста та правознавця. Створив низку приватних теле-та радіо- компаній. Був радником Голови Одеської державної адміністрації. У 2014 році став депутатом Верховної Ради восьмого скликання від фракції «БПП «Солідарність». У Верховній Раді працював на посадах заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку та секретаря Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації. Брав безпосередню участь у створенні Закону «Про освіту». Був членом комітету рівності і недискримінації ПАРЄ та членом комітету ПАРЄ по обранню суддів Європейського суду.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 20 січня 2022 року № 4175/4216 «Про затвердження міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки»
  • Про поновлення приватному акціонерному товариству «АГРОФІРМА «ТЕПЛИЦІ УКРАЇНИ» договору оренди земельної ділянки від 07 серпня 2006 року № 75-6-00299 (зі змінами) на вул. Берковецькій, 6 у Святошинському районі м. Києва (507105232, 710909043)
  • Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 13.07.2023 № 6880/6921 «Про затвердження переліку об’єктів, що підлягають усуненню із публічного простору міста Києва»
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7125/7166 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві конкурсів з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації
  • Про зміну типу та найменування деяких закладів загальної середньої освіти Печерського району міста Києва
  • Про застосування статті 50 Регламенту Київської міської ради, затвердженого рішенням Київської міської ради від 04.11.2021 № 3135/3176 до рішення Київської міської ради від 05.10.2023 № 7124/7165 «Про затвердження Порядку проведення в місті Києві електронних консультацій з громадськістю та вивчення громадської думки в електронній формі щодо
  • Про створення комунального підприємства «Муніципальне управління побутовими відходами» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)